• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novosel: Aco Petrović me razočarao

Proslavljeni hrvatski stručnjak Mirko Novosel razočaran je ponašanjem bivšeg selektora košarkaša Bosne i Hercegovine Aleksandra Petrovića.

 Novosel: Aco Petrović me razočarao Izvor: MONDO

Košarkašku javnost u BiH  iznenadila je činjenica da savjetnik selektora BiH nije putovao s ekipom "zmajeva" na Evrobasket u Sloveniji, a sada je u intervjuu za "Avazov Sport" Novosel otkrio prave razloge za izostanak.

"Petrović mi se prestao javljati. Kad sam ga poslije kvalifikacija pitao šta će biti sljedeće godine, rekao mi je da se tim koji pobjeđuje ne mijenja i da će me zamoliti da mu nastavim pomagati. Ali, nije mi se uopšte javljao, nismo se čuli, pa sam odlučio da otputujem u SAD, gdje sam imao obaveza u 'Kući slavnih'", rekao je Novosel.

Prema njegovim riječima, moguće je da "Aco Trica" više nije osjećao potrebu za daljom saradnjom.

"Bio sam spreman da pomognem, ali ja se nikom ne namećem. Zbog kvalifikacija sam jedne godine propustio ceremoniju ulaska u 'Kuću slavnih', pa sam ove godine, kad sam uvidio da Petrović ne računa na mene, prihvatio da prisustvujem ceremoniji ulaska mog prijatelja Oskara Šmita".


BiH je relativno dobro odigrala na Evropskom prvenstvu, ali je ipak ispala u prvog krugu.

"Nisam gledao utakmice jer sam boravio u SAD, ali možda je greška bila prva utakmica sa Letonijom. Pogotovo mi je bilo krivo što nismo izborili plasman dalje jer protiv Litvanije smo dokazali da imamo kvalitet, odlučivao je jedan šut. Za detalje nisam upoznat jer nisam razgovarao ni sa kim".

Novosel je priznao da je čuo izjavu bivšeg selektora BiH da su do njegovog dolaska "zmajevi" bili isključivo bošnjačka reprezentacija.

"Tu sam izjavu čuo ali nisam čuo reakciju jer nemam uvid u bosanske novine. Problem je navodno bio finansijske prirode".

Jedan od najboljih mladih centara Evrope, Cedevitin Jusuf Nurkić nije dobio ni minut na EP u Sloveniji i mnogi smatraju da je to bila najveća greška Petrovića.

"Pitao sam Acinog pomoćnika Dražena Oreškovića zašto Nurkić nije igrao, a on mi je rekao da je izostavljen zbog koljena. Ali odmah nakon prvenstva je igrao, tako da nisam vidio probleme s povredom. Kada vidim kako Nurkić igra, jedan je od najboljih košarkaša Cedevite i sigurno prvi centar reprezentacije BiH", zaključio je Novosel.

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC