• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ne tražimo čarobnjaka, već radnika

Trener košarkaša Partizana kaže da cu crno-bijeli u potrazi za novim plejmejkerom. Vujošević poziva publiku da podrži njegov tim protiv Olimpije.

 Vujošević: Ne tražimo čarobnjaka, već radnika Izvor: MONDO

Duško Vujošević u nedjelju će Partizan predvoditi u pohodu ka osmoj pobjedi u ABA ligi. "Parnom valjku" u 10. kolu u goste dolazi ljubljanska Olimpija.

"Duel sa Olimpijom treba gledati u kontekstu mečeva koji ga okružuju. Prije svega tu mislim na Nanter gdje je jedna lopta odlučila. To je bila fantastična utakmica i ljudi iz Francuske koji se bave košarkom su prepoznali herojsku borbenost mladog i nekompletnog tima", rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir.

Partizan je u četvrtak izgubio od Nantera u Parizu sa 62:61 u Evroligi, dok će u nedjelju od 17.00 dočekati Olimpiju u 10. kolu Jadranske lige.

Vujošević je apelovao na navijače da podrže crno-bijele protiv slovenačkog tima iako je termin u kojem se igra utakmica "nezgodan".

"Termin nedjeljom u 17.00 nije najsrećniji, bolje da je od 19.00. Pomoć publike nam je uvijek dobrodošla, ona nije nedostajala, ali nam je sad još potrebnija da bismo ostali na pozicijama na kojima jesmo", naveo je Vujošević.

Partizan je poslije devet utakmice uz Cedevitu i Crvenu zvezdu na vodećim pozicijama Jadranske lige sa sedam pobjeda i dva poraza, dok je Olimpija na 13. mjestu sa skorom 2/5.

"Niko nije predviđao Partizanu da će u ovo vrijeme biti na čelu kolone, a Olimpija je mnogo bolji tim nego što ima rezultate. Olimpija je na početku imala određenih ekonomskih problema, koji su sanirani, kao i povreda, ali su se ti igrači vratili u stroj. Oni na svakoj poziciji imaju po najmanje dva kvalitetna igrača", istakao je trener crno-bijelih.

Vujošević smatra da će Olimpija tražiti šansu u Partizanovom premoru, "pogotovu na određenim pozicijama".

Vujošević je naveo da pored starih povreda tim ima dobar zdravstveni bilten.

"Ima uobičajenih problemčića za onog ko se bavi ovom vrstom djelatnosti", dodao je on.

Partizan poslije povrede Lea Vestermana još nije doveo novog plejmejkera, a Vujošević je potvrdio da je klub bio zainteresovan za Amerikanca Darijusa Morisa.

"Imali smo želju da Moris dođe, ali on je želio da vidi da li će dobiti bolje ponude. Treba shvatiti da su nam finansijska sredstva ograničena. Partizan nije klub u kojem neko može da riješi egzistenciju. Moris je odgovorio da bi on sačekao neko vrijeme i dobio je prilično višu ponudu od one koju mi možemo i želimo da damo", rekao je Vujošević.

Trener crno-bijelih je kazao da novi plejmejker neće biti doveden "da bi se pričalo da je doveden", već da on mora da se uklopi u koncepciju.

"Ne tražimo čarobnjaka i spasioca, već igrača koji će redovno da radi i trenira, kao i da ne remeti strategiju", dodao je Vujošević.

Centar Partizana Dejan Musli rekao je da očekuje da ekipa ostane prva u Jadranskoj ligi i poslije utakmice sa Olimpijom.

"Olimpija igra dosta bolje nego na početku sezone. Očekuje nas ni malo laka utakmica, ali uz maksimalan pristup možemo da pobijedimo i ostanemo prvi na tabeli", kazao je Musli.

Utakmica između Partizana i Olimpije igraće se u nedjelju od 17.00 u beogradskoj hali Pionir.

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC