• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Pobjeda Zvezde bez osmjeha

Crveno-bijeli sigurnom igrom savladali Krku 78:69, u sjenci teške povrede Luke Mitrovića. Simonović 17 poena, Blažič 15.

 ABA: Pobjeda Zvezde bez osmjeha Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su u Sloveniji i četvrtu uzastopnu pobjedu u ABA ligi, ali dvoranu u Novom Mestu nisu napustili nasmijani.

Trijumf nad Krkom ostvarili su vidno zabrinuti za stanje koljena Luke Mitrovića, koji je povrijeđen iznijet iz dvorane krajem prvog poluvremena.

Lišeni pomoći mladog krilnog centra i Raška Katića, koji nije ni putovao u Sloveniju, smogli su snagu da boljom igrom u trećoj četvrtini praktično riješe pitanje pobjednika meča sa takođe oslabljenom Krkom.


KRKA - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 69:78 (14:18, 12:14, 14:25, 29:21).

Najefikasniji u pobjedi beogradskog tima bili su kapiten Marko Simonović, sa 17 poena (3/4 za tri) i Jaka Blažič, sa 15 (8 sk). Slovenca su domaći navijači dočekali zvižducima zbog rivalstva sa njegovim bivšim timom, Olimpijom.

Tim Dejana Radonjića će po povratku u Beograd početi da se priprema za izuzetno važan meč protiv Panatinaikosa u Atini. Subotnji meč u Novom Mestu brzo će htjeti da zaborave, uprkos pobjedi.

Borbeni domaćin, takođe desetkovan izostankom povrijeđenih Armsteda, Murića i Hukića, suprotstavio se agresivnom igrom, ali je bio ravnopravan samo do kraja druge četvrtine.

Košem Smiljana Pavića, Krka je na polovini druge četvrtine stekla svoje jedino vođstvo na meču, 24:23. Gosti su se brzo trgli i već u prvim napadima treće četvrtine poveli i sa deset poena razlike (36:26).

Razlika na semaforu je do završnice konstantno rasla, a pogocima Blažiča, Radenovića i Nelsona, u 31. minutu je iznosila i "plus 17" (57:40).

Crveno-bijeli su potom "smanjili gas" i ležernom igrom dozvolili slabijem rivalu da u završnici ispuni zahtjev trenera i smanji razliku na podnošljivih 69:78. U poraženom timu najefikasniji je bio Jaka Klobučar, sa 26 poena.

KRKA: Lapornik 3, Kastrati 2, Rojc 3, Buljan 7 (5 sk), Pavić 6, Buker 10, Pajić, Bolčina 12, Klobučar 26 (3/6 za tri, 6 sk).

ZVEZDA: Cvetković, Mitrović 1 (4 sk), Lazić 3, Blažič 15 (5/5 za dva, 0/4 za tri, 8 sk), Simonović 17 (3/4 za tri), Marjanović 9 (8 sk), Radenović 5, Ristić, Tejić, Nelson 14 (8 as), Dženkins 3, Šilb 11.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC