• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mekgi nije zadovoljio Igokeu

Američki centar Geri Mekgi nije prošao probu u Igokei i nije se izborio za ugovor sa ABA ligašem.

 Mekgi nije zadovoljio Igokeu Izvor: MONDO

Klub iz Aleksandrovca prošle sedmice doveo je na probu Gerija Mekgija (25 godina, 211cm) ali je on poslije nekoliko dana treninga sa "igosima" spakovao kofere i odlazi bez ugovora.

"Donijeli smo odluku da ne potpišemo ugovor sa Mekgijem. On je izrazio želju da dođe i trenira sa nama pet dana i pokuša da se nametne, ali on nije taj kvalitet više. On je dobar igrač i dobar momak, sve treninge je radio na visokom nivou ali nije ona prevaga koja bi nama donijela razliku u igračkoj kvaliteti i odlučili smo da ne potpisujemo ugovor s njim", izjavio je za MONDO trener Igokee Milutin Latinčić.

Ovo je drugi neuspješni pokušaj Mekgija da se izbori za angažman u nekom od klubova ABA lige. U julu 2011. godine, Mekgi je poslije završenih studija na Univerzitetu Pitsburg stigao u Zagreb, gdje se priključio istoimenom klubu, tadašnjem učesniku regionalne lige, ali je poslije dva mjeseca dobio otkaz, i to samo sedam dana pred početak sezone.

U međuvremenu je nastupao za tursku Bandirmu i za njemačku ekipu Bejrojt, iz koje je ove godine stigao u Gravlen, koji je napustio prije nekoliko dana kada mu je uprava francuskog kluba uručila otkaz.

Iako je Igokea namjeravala da pojača centarsku liniju Mekgijem, Latinčić je istakao da njegov odlazak ne znači nužno da će „igosi“ tražiti novo pojačanje na poziciji centra, niti bilo kojoj drugoj poziciji.

"Imamo dovoljan broj igrača za trenigne i za utakmice. Naravno ako se ukaže prilkika da angažujemo igrača da nas pojača stvarno, da bude kvalitet više, shodno našim finansijskim mogućnostima pokušaćemo da ga dovedemo, ali nije nam to prioritet. To je neka B opcija", rekao je Latinčić.

(MONDO, Foto: Foto: Guliver/Getty images/Rob Carr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC