• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žeravica i Kapičić: "Sale nacionale"!

Žive legende srpske košarke složne u odluci da je Aleksandar Đorđević najbolje rješenje za mjesto selektora.

 Žeravica i Kapičić:  "Sale nacionale"! Izvor: MONDO

Odlaskom Dušana Ivkovića u trenersku penziju (mada, "nikad ne reci nikad") poslije Evropskog prvenstva u Sloveniji, mjesto selektora Srbije ostalo je upražnjeno.

Kao Dudin nasljednik sve glasnije priča se o Aleksandru Saši Đorđeviću.

Izbor slavnog "trojkaša" ne bi smetao nekadašnjim košarkaškim majstorima poput Ranka Žeravice i Dragana Kapičića.

"Ja sam zadovoljan što se Đorđević pominje kao glavni kandidat za selektora. On posjeduje veliko internacionalno iskustvo i autoritet, djelimično i trenersko iskustvo u Italiji. Očekujem da će donijeti mnogo novih stvari reprezentaciji i da će postaviti mnogo ambicioznije programe nego što su bili do sada", rekao je Žeravica Tanjugu.

Stručnjak koji je predvodio selekciju Jugoslavije do prve titule svjetskog šampiona svijeta u Ljubljani 1970. godine dodao je da će Đorđević manjak iskustva kao trener nadomjestiti sa prvim utakmicama i uz pomoć starijih kolega.

"Ne očekujem odmah najbolje rezultate, potrebno je da prođe vrijeme, nekoliko evropskih šampionata i svjetskih takmičenja. Od njega se u perspektivi može više očekivati. Ne mislim da treba odmah da se iskaže, naprotiv, već da do rezultata dođe strpljivim radom", poručio je Žeravica.

Dragan Kapičić, koji je svojevremeno obavljao i funckiju predsjednika Saveza smatra da bila velika šteta ako Đorđević ne bude imenovan za selektora.

"Ima moju čvrstu podršku, jer mislim da posjeduje sve odlike, od igračkog, ljudskog do intelektualnog nivoa. Imam izuzetno poštovanje i uvažavanje prema njemu kao ličnosti i budućem treneru, da ne govorimo kakav je igrač bio. To je moje mišljenje, sa kojim se možda neće svi složiti, međutim, mislim da je sazreo za taj posao i da ga zaslužuje s obzirom na sve vrijednosti koje posjeduje", rekao je Kapičić.

(Tanjug, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC