• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Zvezda se oprostila od Top 16!

Crveno-bijeli poraženi od Panatinaikosa u Atini, 61:67. Odlučila serija domaćih 10:2 u posljednja četiri minuta, uz 21 izgubljenu loptu gostiju.

 EL: Zvezda se oprostila od Top 16! Izvor: MONDO

Iako su četiri minuta prije kraja utakmice imali prednost 61:59 i zatečenog protivnika, košarkaši Crvene zvezde Telekom doživjeli su bolan poraz u OAKA dvorani.

Do posljednjeg zvuka sirene postigli su samo dva poena, i to u momentu kada je već bilo jasno da su izgubili i da su ispali iz borbe za plasman u Top 16 fazu.

Šteta...

PANATINAIKOS - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 69:63 (20:21, 17:13, 15:14, 17:15)

Na nesreću crveno-bijelih, u petak je i Laboral Kuća na svom parketu očekivano lako pobijedila Lijetuvos Ritas (79:63), čime je razjašnjen spisak timova koji će iz Grupe D otići u narednu fazu.

To su Makabi, Lokomotiva Kubanj, Laboral Kuća i Panatinaikos.

Igrači Crvene zvezde Telekom okončaće ovogodišnje učešće u Evroligi u preostale dvije utakmice, protiv Laboral Kuće u Kombank areni i Lijetuvos Ritasa, u Viljnusu.

Nažalost, na putu ka Beogradu iz glavnog grada Grčke imaće za čim da žale.

Dočekani uvredama, ponovo su "imali" Panatinaikos, vodili do završnice meča sa šampionom Grčke i, na kraju, dopustili trofejnom rivalu da se izvuče, pa pobijedi.

Pogled na statistiku daje preciznu sliku uzroka konačnog rezultata. Čak 20 izgubljenih lopti crveno-bijelih stvorilo je domaćima dovoljno prilika za lake poene, koje su objeručke prihvatali, a potom i koristili.

Četiri minuta prije kraja na momente veoma konfuznog meča, Branko Lazić nagovijestio je pogotkom sa poludistance da bi crveno-bijeli mogli da ostvare još jedan važan "brejk".

Međutim, tada su stali i, za razliku od prethodnih praznih napadačkih minuta, nisu pronalazili način da trojkom uz faul Blejka Šilba ili njegovim korisniim dodavanjem nadoknade veliki broj prelako predatih posjeda.

Panatikos je do završnice napravio seriju 10:2 i izvojevao još jednu važnu pobjedu, uprkos neupadljivoj partiji svog najboljeg igrača Dimitrisa Dijamantidisa (4).

Najefikasniji među crveno-bijelima bio je Demarkus Nelson (16), koji se istakao u drugom poluvremenu, pošto su u prvom dominirali Zvezdini centri Raško Katić (13), Boban Marjanović (8) i Ivan Radenović (6), koji je, kao i Jaka Blažič, veliki dio drugog poluvremena presjedio na klupi.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC