• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Džez Stivena Karija

Bek Golden Stejta ubacio 44 poena (8/13 za tri) protiv Jute. Sličan učinak imao je Al Džeferson protiv Lejkersa (40 poena). Durant prekinuo niz.

Golden Stejt Voriorsi odigrali su u noći između petka i subote još jedan meč bez Nemanje Nedovića u timu, ali to nije smetalo ekipi da pobijedi Jutu u gostima (95:90).

Sjajno veče protiv "džezera" imao je Stiven Kari, koji je ostvario svoj rekord sezone sa 44 poena. Bek "voriorsa" šutirao je trojke 8/13!

Veliku pomoć imao je u Endrjuu Bogutu, čijih su 16 poena i 17 skokova značajno doprinijeli da Golden Stejt preokrene rezultat i savlada Jutu.

U domaćem timu najefikasniji je bio Alek Burks sa 26 poena.

VIDEO

Sličan učinak Karijevom imao je Al Džeferson iz Šarlota, koji je sa 40 poena (rekord karijere) uticao da Los Anđeles Lejkersi nastave katastrofalan niz (šesti uzastopni poraz, a 18. u prethodnih 21 mečeva).

Centar Bobketsa imao je i 18 skokova u pobjedi 110:100, ali ovaj meč ostaće mu u sjećanju kao 11. u kojem je postigao najmanje 20 poena, čime je postao rekorder franšize. Nadmašio je Džejsona Ričardsona koji je u sezoni 2007/08 vezao 10 mečeva a, takođe, postao je prvi igrač Bobketsa sa tri uzastopne utakmice u kojima je postigao 30 i više poena.

Kada pričamo o košketerskom učinku, Kevin Durant je završio svoju fantastičnu seriju. Krilo Oklahome stalo je na 12 mečeva sa 30 i više poena, ali najviše odlukom trenera Skota Bruksa da mu skrati minutažu u duelu sa Bruklinom (igrao 30 minuta).

I pored toga, Bobketski su slavili 120:95, a Durant je poslije meča izjavio da mu nije krivo što se niz završio.

"Nekako mi je lakše što više ne moram da razmišljam o tome. Bitno je da ekipa pobjeđuje i to bih uvijek više želio, nego da bilježim po 30 poena. Niz je bio dobar, ali ne treba to forsirati, mnogo je važnija pobjeda, nego moji poeni", rekao je Durant, koji je ovaj meč završio sa 26 poena i sedam asistencija, uz šut iz igre 10/12 (3/3 za tri).

Odlično izadnje u pobjedničkom timu imao je i Serž Ibaka sa 25 poena i devet skokova, bez promašaja u šutu iz igre (12/12). U timu Netsa, centar Bosne i Hercegovine Mirza Teletović je igrao 20 minuta i ostvario učinak od tri poena (šut 1-6) uz četiri asistencije i jedan skok.

Milvoki nije uspio da na svom terenu savlada Orlando, ali je Miroslav Raduljica imao solidan učinak. Centar Baksa igrao je skoro 12 minuta i ubacio šest poena, uz pet skokova i dvije blokade.

REZULTATI:

Orlando - Milvoki 113:102
Filadelfija - Atlanta 99:125
Minesota - Memfis 90:94
Bruklin - Oklahoma 95:120
Dalas - Sakramento 107:103
Denver - Toronto 90:100
L.A. Lejkers - Šarlot 100:110
Juta - Golden Stejt 90:95

(MONDO, foto: Beta/AP/Rick Bowmer)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC