• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH izvisila za "vajld" kartu!

Centralni Bord FIBA u subotu je kompletirao učesnike Svjetskog kupa podijeliviši specijalne pozivnice Brazilu, Turskoj, Grčkoj i Finskoj.

Iako je predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dino Konaković gajio nadu da će "zmajevi" dobiti priliku da bez borbe dobiju učešće na Svjetskom prvenstvu u Španiji, to se neće desiti.

Zahvaljujući popularnim "vajld kartama" u Španiji će se narednog ljeta takmičiti Grčka, Turska, Brazil i Finska.

U konkurenciji su bile još Kanada, Kina, Izrael, Nigerija, Poljska, Katar, Rusija i Venecuela, dok su Italija i Njemačka ranije odustale od kandidature.

FIBA je pozivnice dodjeljivala na osnovu tri aspekta: sportsko- promotivnog, ekonomskog i samog rada košarkaških federacija.


Svjetsko prvenstvo u Španiji održaće se od 30. avgusta do 14. septembra ove godine, a sada su poznati svi učesnici, među kojima je i Srbija.

Žrijeb grupa održaće se u ponedjeljak, a sa nestrpljenjem se očekuje u Srbiji, Španiji, SAD, Angoli, Egiptu, Senegalu, Meksiku, Portoriku, Argentini, Dominikanskoj Republici, Iranu, na Filipinima, u Južnoj Koreji, Francuskoj, Litvaniji, Sloveniji, Hrvatskoj, Ukrajini, Australiji, na Novom Zelandu i od danas u Grčkoj, Turskoj, Brazilu i Finskoj.

Po šest selekcija biće podijeljeno u četiri grupe, koje će se takmičiti u šest gradova.

Prva faza takmičenja biće održana u Bilbau, Gran Kanariji, Granadi i Sevilju, dok će se završnica igrati u Barseloni i Madridu.

Od Svjetskog prvenstva 2019. sistem takmičenja biće promijenjen, pošto će na turniru učestvovati 32 reprezentacije, umjesto dosadašnjih 24, i one će se kroz osamnaestomjesečne kvalifikacije boriti za plasman.

(MONDO, foto: FIBA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC