• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Cedevita serijom 15:0 srušila Široki!

Košarkaši Širokog doživjeli poraz na svom parketu od Cedevite 68:73 (19:22, 20:15, 18:18, 11:18). U finišu meča Široki skoro sedam minuta bez koša!

Širokobriježanima je ovo bio već 14. poraz u sezoni, dok je hrvatski tim upisao isto toliko pobjeda i sačuvao drugu poziciju u regionalnoj ABA ligi.

Gosti su vodili od samog starta meča 19. kola, a u 5. minutu na semaforu je pisalo 4:12, što je bila najveća prednost Cedevite u ovom dijelu utakmice. Prvi period završen je prednošću Zagrepčana 22:19.

Na isteku 12. minuta košem Drage Pašalića Širokobriježani stižu prvi put do prenosti (23:22), ali serijom 5:0 košarkaši Cedevite preokreću rezultat. Period igre "koš za koš" nastavljen je do kraja prvog poluvremena, pa se na odmor otišlo s prednošću domaćina 39:37.

Izabranici Jakše Vulića početkom treće četvrtine zaigrali su nešto angažovanije, pa su u 23. minutu imali najubjedljiviju prednost, 42:37. Ipak, drugi dio ovog perioda igre pripao je gostima, koji su na kraju treće četvrtine zaostajali svega dva poena, 57:55.

Posljednja dionica meča u potpunosti je pripala košarkašima Cedevide, koji su u posljednjih 10 minuta meča postigli sedam poena više od protivnika.

Široki je trojkom Ivana Opačka došao do +10 šest u 34. minutu (68:58) i niko tada nije mogao ni zamisliti da će ovo biti sve što su Širokobriježani ubacili na ovom susretu! Domaći košarkaši više od šest minuta nisu uspjeli da poentiraju!

Ređali su se promašaji, Cedevita je napravila seriju 15:0 i tako ostala korak iza vodeće Crvene zvezde.

Pašalić sa 20 poena predvodio je domaće košarkaše i bio najefikasniji pojedinac na meču. Opačak je dodao 15, a dvocifren je bio i Ivan Buva sa 10 poena. U redovima pobjednika prvo ime bio je centar Jusuf Nurkić sa 14 poena i sedam skokova, dok je Marino Baždarić ubacio 11 poena.

U narednom, 20. kolu, Široki gostuje aktuelnom šampionu Partizanu.

(MONDO, foto: KK Cedevita)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC