• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekord Albe i Obradovića!

Berlinski "albatrosi", predvođeni srpskim trenerom, sa 15 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima postavili novi klupski rekord.

Saša Obradović i srpska mini-kolonija u Albi (pomoćni trener Milenko Bogićević, kondicioni Duško Marković) ove sezone rade odličan posao.

Ekipa je treća na tabeli Bundes lige, iza evroligaša Bajerna i aktuelnog šampiona Bamberga, dok je u Evrokupu dva kola prije kraja Last 32 faze osiguran plasman u osminu finala.

Subotnja pobjeda nad Bajrojtom (83:73) u O2 areni, poslije izgubljenog prvog poluvremena, bila je posebno važna jer je Alba njom postavila novi klupski rekord - 15 trijumfa zaredom.

"Albatrosi" su posljednji poraz doživjeli 8. decembra u Bambergu, nakon čega su nanizali devet pobjeda u prvenstvu (prosječnom razlikom od 15,4 poena) i šest u Evrokupu.

Jedna od utakmica u kojoj su mogli da se "okliznu" bilo je gostovanje Radničkom u Kragujevcu, kada su 12 sekundi prije kraja pogodili dva slobodna bacanja za odlazak u produžetak i potom slavili rezultatom 85:75.

Saši Obradoviću je ovo druga sezona na kormilu Albe, nakon jedne osvojene titule i jednog poraza u finalu plej-ofa sa ukrajinskim Donjeckom.

Klub iz Berlina osam puta je bio prvak Njemačke, sedam puta osvajač nacionalnog kupa i jednom Kupa Radivoja Koraća (1995), u vrijeme kada se još igralo međunarodno klupsko takmičenje, nazvano po srpskom asu.

(MONDO, Foto: facebook.com/albaberlin)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC