• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Gordić sam srušio Olimpiju!

Igokea slavila u Ljubljani (66:62), a najzaslužniji za trijumf bio je bek Aleksandrovčana, koji je odigrao perfektnu rolu, najbolju u karijeri.

Igokea je upisala 11. pobjedu ove sezone na gostovanju u Ljubljani. Tim iz Republike Srpske slavio je protiv Olimpije sa 66:62 (11:21, 13:16, 23:17, 19:8), a najzaslužniji za to bio je Nemanja Gordić.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine zabilježio je 29 poena (šut za dva 8-13, za tri 1-3, slobodna bacanja 10-11), uz po dva skoka, asistencije i ukradene lopte.

Uprkos konstantnoj prednosti domaćina, koja je sredinom trećeg kvartala iznosila 14 poena razlike (46:34), Gordić je preuzeo palicu svog tima u finišu tog perioda igre i, gotovo sam, donio potpuni preokret.

On je u posljednjih 10 minuta ubacio 13 od 19 poena za svoj tim, dok je Olimpija zabilježila svega osam! Bek "Igosa" je postigao posljednjih 11 pogodaka za svoju ekipu, uključujući i slobodna bacanja koja su donijela prevagu u finišu meča.

Gordiću je to bila najbolja partija u karijeri u ABA ligi, u kojoj je ostvario 28 indeksnih poena. Prije fantastične igre u Ljubljani najefikasniji je bio u sezoni 2008/2009. kada je kao član Budućnosti protiv Krke u Podgorici ubacio 27 poena.

U ekipi Igokee, na čijoj je klupi Vlada Jovanović upisao i drugu pobjedu od dolaska u Aleksandrovac, samo je Gordić ostvario dvocifren učinak, dok su u timu Olimpije, koji ima skor 7-12, najefikasniji bili Dino Murić sa 13 poena i Alen Omić sa 11 pogodaka i pet skokova.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC