• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ubjedljiva, Radonjić pobijedio "svoje"

Crvena zvezda upisala je i 11. ABA pobjedu u "Pioniru" ove sezone, ponovo ubjedljivu. Dejan Radonjić prvi put nadigrao svoj bivši klub, Budućnost.

Jedanaest od jedanaest.

Računajući i utakmicu "u gostima", sa Partizanoma, košarkaši Crvene zvezde ove hladne nedjelje uveče (to je važilo i za uslove u dvorani) zadržali su stoprocentni ABA učinak u dvorani "Pionir".

Naročito ubjedljivi bili su u posljednja tri susreta sa gostima. Poslije Igokee (93:59) i Olimpije (87:62), crveno-bijeli su u 19. kolu regionalne lige ubjedljivo porazili i podgoričku Budućnost - 74:64 (23:18, 19:15, 23:9, 9:22).

Samo je opuštena i neodgovorna igra u posljednjih pet minuta utakmice razlog što tim Dejana Radonjića nije upisao i šestu pobjedu u svojoj dvorani sa 20 i više poena razlike, kada su utakmice ABA lige u pitanju. Radonjić je, ipak, rutinski stigao do prve pobjede nad timom iz kojeg je krajem prošle sezone stigao na Mali Kalemgendan i koji ga je jesenas, u Podgorici, porazio rezultatom 62:60.

To će do daljeg ostati jedan od tri poraza crveno-bijelih u ligi, što ih uz sedam uzastopnih pobjeda čini suverenim liderima. Cedevita ima skor 14-5, Partizan 13-5 i meč manje, zakazan za utorak uveče.

Pred oko 3.000 navijača u "Pioniru", Radonjićevom timu bilo je potrebno desetak minuta da se zagrije (17:18), a onda se pobjeda više nije dovodila u pitanje. U jednom trenutku, Zvezda je u prvom poluvremenu imala i 12 poena prednosti (34:22), a kada su suvereni vladari crnogorske košarke u katastrofalnoj trećoj četvrtini ubacili dva poena za prvih i još sedam za drugih pet minuta, činilo se da im prijeti katastrofa.

Međutim, vođstvo od 64:41 nije pozitivno djelovalo na beogradski sastav, koji je dozvolio gostima da se u jednom trenutku vrate na "minus 10", ali bez ikakvih šansi za pun preokret.

Vidjelo se od prvog trenutka da Radonjić kao svoj džep poznaje sastav iz Podgorice, koji je trenirao prošle godine u ovo vrijeme i s kojim je u "Pioniru" poražen rezultatom 79:63. Tada je trener Zvezde još bio Vlada Vukoičić...

U prvom poluvremenu, ako nije prošao brzi napad, Radonjić je "zvao" akcije za svoje bekove da igraju "leđima" protiv fizički inferiornijih gostiju, što su Demarkus Nelson, Jaka Blažič i Čarls Dženkins sjajno koristili.

Ivan Radenović bio je Zvezdin "olaraund", a pariorao mu je na drugoj strani bivši zvezdaš Čedomir Vitkovac. Sa četiri izgubljene lopte u tri minuta, Radonjićev tim je 34:22 pretvorio u posljednji napad za Budućnost u drugoj četvrtini, na 40:33, ali je tada još jedan bivši Zvezdin igrač, Bojan Subotić, "asistirao" Nelsonu za zakucavanje i devet razlike pred odmor.

Po povratku iz svlačionica, Crvena zvezda je kao više puta ove sezone, odigrala odličnu treću četvrtinu i riješila sve dileme, ali i razljutila svog trenera pred kraj utakmice. U posljednjih deset minuta Zvezda je postigla samo devet poena, ali je to bio luksus koji je sebi mogla da priušti na svega 13, 14 stepena celzijusovih u dvorani.

Zvezda će u četvrtak, na istom mjestu, otvoriti finalni turnir Kupa Radivoja Koraća. U četvrtfinalu, protivnik će joj biti Borac iz Čačka i taj susret počinje u 18 časova. Dan ranije, Radonjić i njegov tim saznaće da li će Partizan ostati na dvije ili pasti na tri pobjede zaostatka, kada bude odigran derbi u Zagrebu, sa Cibonom.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC