• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Pobjeda Bostona!

Bilo je vrijeme za "Super boul", pa su Boston Seltiksi to odsustvo pažnje iskoristili za tek četvrtu pobjedu u posljednje 23 utakmice!

Realnost je takva da Boston Seltiksi ove sezone mogu da pobijede samo sebi ravne, neubjedljive timove sa Istoka.

U posljednje 23 utakmice, a ta serija "datira" iz prošle godine, slavna franšiza pobijedila je samo Klivlend Kavalirse, Toronto Reptorse, Vašington Vizardse i ove nedjelje, tokom koje niko nije govorio u NBA ligi, Orlando Medžik.

U danu kada se govorilo i govori samo o NFL spektaklu zvanom "Super boul", kancelarija NBA lige naredila je Seltiksima i Medžiku da odigraju susret, a rezultat je bio 96:89, uz odličnu igru sve boljeg povratnika, Redžona Ronda.

U sedmom meču od povratka iz teške povrede koljena (dva je propustio u međuvremenu), Rondo je ubacio 19 poena, uz deset asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte, što je bilo sasvim dovoljno za tek drugi trijumf njegovog tima u devet susreta, odnosno treću pobjedu u ovoj godini.

Rondu je ovo bila ubjedljivo najbolja utakmica od povratka na parket.

A, klupe, kao da nisu postojale, tj. kao da su rezervisti razmišljali hoće li stići da odgledaju "Super boul".

Klupa domaćih ubacila je deset poena pred 18.624 ljudi u "Gardenu", dok su rezervisti Orlanda bili nešto bolji i nanizali 19 poena. Eron Aflalo predvodio je goste sa 18 poena, Nikola Vučević imao je dabl-dabl učinak od 14 poena i 11 skokova, ali je bio nadigran pod obručima, jer mu je direktan rival, Džarid Salindžer, ubacio 21 poen, uz 12 skokova.

Trojka Salindžera, uz četiri poena Everija Bredlija, dva Ronda, dva Džefa Grina i dva Brendona Basa, kreirala je seriju Bostona u posljednjih šest minuta, kojom je prelomljen susret. Bilo je 77:76 za Seltikse, na 6:11 prije kraja, kada je svaki od startera ubacio po nešto u obruč gostiju, za lagodnih 94:86 na ulasku u posljednji minut.

Bas je završio susret sa 19 poena i devet skokova, a Bredli sa 17 poena.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC