• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Kompletna kontrola

Trener Crvene zvezde zadovoljan igrom u pobjedi nad Podgoričanima, kaže da pad rezultata u finišu nije bio posljedica opuštanja.

Dejan Radonjić mora da bude zadovoljan kako njegova ekipa "gura" na dva fronta.

Crveno-bijeli (16-3) su u ABA ligi zadržali prednost od dvije pobjede u odnosu na Cedevitu (14-5), a trećeplasirani Partizan (13-5) u utorak mora da savlada Cibonu u gostima, kako ne bi totalno izgubio priključak sa liderom.

Iako paralelno igraju i Evrokup, Nelson, Katić i drugovi lagano su izašli na kraj sa ekipom Budućnosti, koja više nema evropskih obaveza. Početkom posljednje četvrtine bilo je čak 25 poena razlike (67:42), da bi gosti borbenom igrom do kraja meča izvukli častan poraz - 74:64.

"Gradili smo prednost tokom čitavog meča i uspjeli da ih slomimo u trećoj četvrtini. Odbrana je više od 30 minuta izgledala onako kako bi trebalo da bude i u nastavku sezone. Ono što je bitno, kompletno smo kontrolisali utakmicu i zadržali prednost na tabeli", rekao je Dejan Radonjić.

"Januar smo završili sa samo jednim porazom, u situaciji kada smo dobili jednog novog igrača, a jedan nam je otišao. Veliki broj utakmica pravi opterećenje, a onda se i oscilacije drugačije ispoljavaju. Trudićemo se da u što većem broju mečeva izgledamo dobro", dodao je on.

Ritam igranja srijeda-subota, praktično od starta sezone, mora da proizvede i padove, kakav se dogodio krajem nedeljnog meča.

"To je sasvim normalno, prirodno i nije ništa loše, s obzirom na to da igramo mnogo utakmica protiv jakih timova. Sigurno nije reč o opuštanju. Treba znati da smo nekoliko dana ranije imali težak meč (u Atini protiv Panioniosa), da imamo smanjen broj igrača, pa je samim tim i potrošnja energije veća".

Crveno-bijeli se poslije sedme uzastopne pobjede u ABA ligi okreću odbrani trofeja u domaćem Kupu. Protivnik u četvrtfinalu je Borac iz Čačka i to u četvrtak od 18.30 časova u Pioniru.

U nastavku regionalnog takmičenja slijede dva derbija - protiv Cedevite u Zagrebu, pa protiv Partizana. Zvezda bi u slučaju dva trijumfa praktično osigurala prvu poziciju, čak pet kola prije kraja!

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC