• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Biće pakleno protiv "cibosa"

Cibona i Partizan u utorak (19.00) će odigrati najvažniju međusobnu utakmicu poslije finala ABA lige 2010. godine.

Stari ex-YU derbi ponovo u svom punom sjaju! Ili, bar, što se tiče značaja i neizvjesnosti.

Cibona, koja se na volšeban način nosi sa finansijskim problemima i odlascima kvalitetnih igrača (Žižić, Stroberi, Džening), protiv Partizana, koji se uprkos brojnim povredama održava u vrhu tabele ABA lige i uz to se dostojanstveno nadmeće u Top 16 fazi Evrolige.

Zvezda 16-3, Cedevita 14-5, Partizan 13-5, Cibona 12-6, Budućnost 12-7, Igokea 11-8.

Iz navedenog rasporeda se jasno vidi koliki je značaj predstojećeg meča. Partizan bi pobjedom napravio veliki korak ka plasmanu na Fajnal for i iskupio se za poraz od MZT-a u Pioniru, dok bi u suprotnom pao na diobu trećeg i četvrtog mjesta i ostao u dometu ekipa Budućnosti i Igokee...

Posebnu draž utakmici daće duel (ne direktni) dvojice velikih nada evropske košarke - Darija Šarića i Bogdana Bogdanovića.

Trener crno-bijelih Duško Vujošević je u izjavi klupskom sajtu pohvalio "izuzetan nivo homogenosti" protivničkog tima, kao način na koji uspijevaju da nadoknade neke objektivne slabosti.

"Igraju veoma brzo i agresivno, čemu ton prije svih daje plejmejker Blasingejm i naravno Šarić sa pozicije 'četiri', koji se u konceptu njihove igre ponaša kao drugi plejmejker. Biće od izuzetnog značaja da zaustavimo njihove kontre i da uspostavimo dominaciju u skoku".

Uprava Cibone poslije četiri vezane pobjede, uključujući trijumf protiv Cedevite (85:67) u prošlom kolu, čini sve da njeni navijači u utorak napune tribine dvorane "Dražen Petrović".

"S obzirom na informacije koje imamo, čeka nas paklena atmosfera. Njima ova utakmica može mnogo da donese po pitanju konačnog plasmana, a nadam se da će naši igrači odreagovati na pravi način i biti maksimalno koncentrisani na ono što se bude tražilo od njih", rekao je Vujošević i naglasio:

"Prosto, nemamo više prostora za bilo kakve propuste. Svaki naredni meč je kvalifikacioni, kada je u pitanju učešće na završnom turniru ABA lige. Trebalo bi da sublimiramo svu pozitivnu energiju u jednom pravcu i da što kvalitetnije odigramo utakmicu u Zagrebu".

Direktan prenos je od 19 časova na prvom programu TV Arena sport.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC