• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Malo je gospode kao Mačvan

Trener Partizana poslije poraza od Cibone odgovarao i na pitanja o finansijskoj situaciji. Istakao košarkaša Galatasaraja kao primjer.

Gostovanje crno-bijelih u Zagrebu tamošnji novinari iskoristili su i za razgovor o problemima sa kojima se Partizan i Cibona susreću.

Trener crno-bijelih Duško Vujošević rekao je poslije poraza svog tima da je ove sezone situcija u klubu iz Humske lošija nego prethodnih.

"Stižu dugovi od ranijih sezona. Među onima kojima se duguje je sve manje igrača koji imaju strpljenja, a sve više onih koji prijete Fibom, a i menadžeri igraju svoje igre", rekao je Vujošević.

Šef struke crno-bijelih rekao je da je strpljenje igrača kojima se duguje novac "potrošeno". Ipak, izdvojio je jedan pozitivan primjer.

"Vrlo je malo gospode kao Mačvan, koji razumije da je u boljoj situaciji u kluba",
objasnio je Vujošević.

S obzirom na to da i Cibona dobro zna šta su finansijski problemi, trofejni trener se osvrnuo i u situaciju među "vukovima".

"Cibona je pogriješila što se nije udružila sa Cedevitom kada je to Emil Tedeski htio", objasnio je on, pa se osvrnuo i na primjer saradnje Crvene zvezde i FMP Železnika.

"To (spajanje klubova) jeste bilo spasonosno, no nije fuzija donijela spas, već što su tom fuzijom prihvaćeni mehanizmi da se primijeni plan reorganizacije, koji se daje preduzećima koja su u stečaju. Time je, praktično, Zvezdi poništena većina dugova, čak i poreskih, i država joj je maksimalno izašla u susret. To je bilo prvi put da se taj mehanizam primjenjuje u sportu. Mnogi su time bili oštećeni, ali je klub spasen".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC