• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović pred Zadar: Očekujem reakciju ekipe

Trener Igokee Vlade Jovanović pred duel sa Zadrom u ABA ligi rekao da očekuje da njegova ekipa reaguje poslije poraza od Širokog u Kupu BiH.

Igokea i Zadar odmjeriće snage u 20. Kolu ABA lige u nedjelju od 17 časova u Laktašima, a biće to prilika da se Aleksandrovčani iskupe svojim navijačima za neugodan poraz u finalu Kupa BiH.

Upravo to očekuje i trener Igokee Vlade Jovanović, koji istovremeno upozorava da je Zadar grad košarke i da će zbog toga gosti iz Hrvatske koji se bore za ostanak učiniti sve da dođu do novih bodova.

„„Zadar je grad košarke i klub koji je iznjedrio veliki broj velikih evropskih igrača. Ono što je bitno je da se oni bore za opstanak, a ispadanja iz ABA lige za Zadar u kome je košarka sport broj jedan, moglo bi se reći i jedini sport, jako teško bi im palo. Sigurno je da će oni sve svoje snage i kvalitet usmjeriti da u narednom periodu pokušaju spasiti svoj status. Normalno, potezi koji su oni napravili, dovođenje iskusnog trenera i igrače sa reputacijom, solidnim brojkama, pokazuju njhiovu želju da do kraja izguraju.

Što se nas tiče otkako sam došao imali smo ta dva dobra rezultata i ne tako dobru utakmicu protiv Širokog, negjde nas obavezuje da protiv Zadra pokažemo reakciju. Loše utakmice se dešavaju ali poslije toga treba da slijedi reakcija i ja ju očekujem reakciju svoje ekipe“, rekao je Jovanović.

On očekuje dobru utakmicu, a kako je rekao, svjestan je činjenice da Zadrani imaju dobre šuterske kvalitete, ali neće da se opterećuje previše protivnikom.

„Realno je očekivati dobru utakmicu. Volio bih da se baziramo na našu igru, da ne zavisimo previše od našeg šuta . sigurno da to nije lako, period adaptacije na neki drugačiji način neće kratko da traje. Ne bih se previše bazirao na igru Zadra mi moramo da popravimo svoju igru na odbrambenom dijelu terena, gdje pokušavamo da izađemo mnogo agresivnije nego što smo izlazili. Što se tiče napada znamo gdje se možemo da se oslonimo, što se tiče nekih kvaliteta. Pokušaćemo da dobijemo još malu dubinu ako je to ikako moguće. Zadar gaji sličnu igru, igraju šuterski sa mnogo pokušaja za tri poena, ali ne bih se opterećivao sa njima, znamo koje su njihove opsasnosti“, rekao je Jovanović.

Košarkaš Igokee Boris Bakić rekao je da će njegova ekipa učniti sve da se iskupi za poraz od Širokog.

„Izgubili smo tu tešku utakmica. Želimo da se podignemo, da damo maksimum u svakoj narednoj utakmici i nadam se da ćemo pobijediti“, rekao je Bakić koji se u potpunosti oporavio od povrede.

Utakmica u Laktašima igra se u nedjelju od 17 časova u Laktašima.

(MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC