• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Malina" u Radničkom do kraja sezone

Najbolji asistent Evrokupa, Marko Marinović, zahvalio se na ponudi svom nekadašnjem klubu, Levskom iz Sofije.

Ekipa Radničkog dobila je veliki stimulans pred završnicu takmičenja u ABA ligi, kao i presudni meč za plasman u osminu finala Evrokupa, protiv Albe u Berlinu.

Sjajni plejmejker Marko Marinović (30 godina, 183 cm) ostaje u Kragujevcu, uprkos izdašnoj ponudi Levskog, do ljeta 2016!

"Ne mogu da ostavim Mutu (Nikolića) i ekipu na cjedilu, poslije svega što smo uradili zajedno. Osjećam se sastavnim dijelom mladog tima Radničkog, koji raste tokom cijele sezone. Rekao sam Bugarima da možemo da pričamo tek po završetku sezone, ako i dalje budu zainteresovani", izjavio je Marinović za "Sportski žurnal".

Kako saznaje MONDO, uprava Radničkog reagovala je u svjetlu ponude iz Bugarske i izmirila dugovanja prema svom ključnom igraču, koji ističe da mu novac u konkretnoj situaciji nije od presudnog značaja.

"U Kragujevcu se osjećam odlično, igram dobro, imam značajnu ulogu u ekipi i to mi prija. Nisam od onih koji zarad novca mogu i da sjede na klupi. Uživam u košarci, to je jedan od razloga što ostajem".

Marinović je sa 8,47 asistencija po utakmici bez premca u Evrokupu, dok mu u ABA ligi "bježi" samo Džerel Blesingejm iz Cibone.

Svoje dobre partije imaće priliku da kruniše naredne nedelje protiv Albe, koja je obezbijedila prvo mjesto u N grupi Last 32 faze.

Radnički, Himik i Strazbur u poslednje kolo ulaze sa skorom 2-3, a prednost Kragujevčana je bolji međusobni skor od oba konkurenta.

"Jedino mi unaprijed znamo da pobjedom u posljednjem kolu prolazimo dalje. Igraćemo protiv jakog tima na njegovom terenu, ali vjerujem da možemo da napravimo iznenađenje. U 'Jezeru' su nam se provukli, međutim, sada smo u takvoj formi da moram biti optimista", rekao je "Žurnalu" Marinović.

Radničkom u ABA ligi ne cvjetaju ruže. Ima samo dvije pobjede više od "davljenika" Zadra i Širokog, a u subotu je na rasporedu gostovanje u Podgorici, protiv Budućnosti, koja se bori za odlazak na Fajnal for.

Kragujevčani bi u "Morači" trebalo da budu jači za "pleja" Dušana Katnića, potpisanog umjesto Di Džeja Silija.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC