• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelson: Najboljima ne smeta umor

Plejmejker crveno-bijelih siguran da će ekipa i u derbiju protiv Cedevite (nedjelja, 19.00) smoći snage da pruži maksimum.

Ekipa Crvene zvezde Telekom nalazi se u seriji dobrih partija i još boljih rezultata.

Na gostovanju u Bilbau ostvarena je deveta uzastopna pobjeda u svim takmičenjima (po tri u Evrokupu, ABA ligi i Kupu Koraća). Posljednji poraz crveno-bijeli su doživjeli 15. januara od Nižnijeg Novgoroda, a od tada su "neokrnjeni", iako u prosjeku igraju utakmice na svaka tri dana.

"Jesmo umorni, ali mislim da se u ovom dijelu sezone svi timovi suočavaju sa time. Ako neko kaže da nema problem sa umorom, to znači da ne daje maksimum u svakom meču", rekao je Demarkus Nelson.

"Najbolji timovi moraju da se nose sa time. Mi trenutno učimo kako da se izborimo sa umorom, kako da uprkos umoru igramo najbolje u najvažnijim trenucima utakmica".

Zvezdin trijumfalni niz u regionalnoj ligi traje sedam kola, premda je u tom periodu čak pet puta igrala u Pioniru.

Lider je krenuo u seriju nakon gostovanja u Skoplju 15. decembra, a u Zagrebu protiv Cedevite (nedjelja, 19.00) će se naći na najozbiljnijem testu od tada. Uz podsjećanje da narednog vikenda na red stiže i "vječiti" derbi...

"Svakoj utakmici pristupamo sa mnogo entuzijazma, potpuno fokusirani. Siguran sam da će tako biti i protiv Cedevite, o čijem kvalitetu dovoljno govori to što su drugi na tabeli. Sudariće se dvije velike želje, a mi znamo šta moramo da uradimo - da budemo agresivni u odbrani tokom čitavog meča, da iskontrolišemo skok i kroz tranziciju dođemo do naše prepoznatljive igre", jasan je Nelson.

Popularni "Admiral" se u srijedu u Španiji izjednačio sa Džerodom Hendersonom po broju zvaničnih mečeva u crveno-bijelom dresu.

Protiv Cedevite će postati stranac sa najviše nastupa u Zvezdinoj istoriji - 98.

"Nevjerovatno! Čast mi je što sam odigrao toliko utakmica za Zvezdu. Ovaj dio karijere je za mene jedan od najvažnijih perioda u životu", prokomentarisao je Demarkus Nelson.

PAROVI 20. KOLA:

subota

Olimpija - Solnok 17.00
Krka - MZT Skoplje 19.00
Budućnost - Radnički 21.00

nedjelja

Partizan - Široki 17.00
Igokea - Zadar 17.00
Cedevita - Crvena zvezda 19.00

ponedjeljak

Mega Vizura - Cibona 20.45

TABELA: Zvezda 16-3, Cedevita 14-5, Partizan 13-6, Cibona 13-6, Budućnost 12-7, Igokea 11-8, MZT 9-10, Krka 8-11, Olimpija 7-12, Mega 7-12, Radnički 7-12, Solnok 6-13, Široki 5-14, Zadar 5-14.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC