• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ili Zvezda, obaveze su obaveze!

Reprezentativac Srbije Raško Katić kaže da nije pogriješio što je došao u Crvenu zvezdu, ali se sjeća i trofeja osvojenih u dresu Partizana.

Raško Katić jedan je od omiljenih košarkaša navijačima Crvene zvezde. Iako je među najiskusnijim u redovima crveno-bijelih, zalaganjem na terenu ne dozvoljava da pristalice beogradskog kluba prema njemu imaju ravnodušan stav.

Tako je bilo i dok je branio boje Partizana, iz kojeg je i došao u Zvezdu prije dvije godine.

"Poslije Partizana imao sam nekoliko opcija, bio sam na korak od Albe. Ali, pojavila se Crvena zvezda sa ponudom koja je podrazumijevala mnogo bolju košarkašku priču. Malo je sve to bilo delikatno zato što sam dolazio iz redova vječitog rivala, a svi znamo što to u Srbiji vuče za sobom. Ipak, morao sam da presječem i donesem odluku koja je najbolja za porodicu i mene. Nisam pogriješio", rekao je centar Crvene zvezde za "Sportski žurnal".

Sa crveno-bijelima je osvojio dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća. "Led je probio" u redovima vječitog rivala.

"Bilo je to 2011. sa Partizanom i on samim tim nosi posebnu draž. Ta cijela godina mi je bila nevjerovatna. Prije nje nisam imao nijedan, a onda sam u jednoj sezoni osvojio tri", prisjeća se Katić.

Jedan je od rijetkih sportista koji je igrao za "vječite", a da nije tako često meta navijača.

"To mnogo zavisi od čovjeka. Nikada nisam bio od onih koji se udaraju u grudi i pričaju kako žive za neki klub. Mene ćete rijetko čuti da dajem neke jake izjave. Ali, sam uvijek bio maksimalno posvećen obavezama. Nikada se nisam štedio, pa ni sada. A, objektivnim pristalicama je to daleko važnije nego za koga neko navija. Takođe, nikada nisam provocirao navijače. Oni su važan dio svakog tima i veoma ih poštujem. Ne pričam to da bi se nekom dodvorio, jednostavno je tako", rekao je Katić za "Žurnal".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC