• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički u Berlinu kao Džejms Bond

Kragujevčani u posljednjem kolu Last 32 faze Evrokupa gostuju bezbrižnoj Albi, u meču odluke za prolaz u osminu finala.

Da li će se evropsko putešestvije košarkaša Radničkog za ovu sezonu završiti u srijedu uveče, u grandioznoj O2 areni u Berlinu?

Ili će izabranici Mute Nikolića smoći snage da "poginu nekog drugog dana", kao u jednom od filmova o tajnom agentu Džejmsu Bondu?

S obzirom na finansijske probleme, povredu Stefana Birčevića i odlazak Muftau Jarua - jednog od najboljih igrača do tog trenutka - plasman Radničkog među 16 najboljih u Evrokupu, bio bi podvig u rangu Partizanovog ulaska u Top 16 Evrolige.

Ono što je za Kragujevčane (skor 2-3) najvažnije, uoči posljednjeg kola ne zavise od rezultata drugih ekipa.

Himik i Strazbur, sa kojima su bodovno izjednačeni, sastaju se međusobno, ali za prolaz im je neophodan poraz Radničkog od prvoplasirane Albe (4-1), pošto su i Ukrajinci i Francuzi lošiji od Marinovića i drugova u "head to head" bilansu.

"Počeli smo Last 32 fazu sa tri poraza, mnogi su nas tada već otpisali, ali mi sve vrijeme vjerujemo da možemo dalje. U srijedu protiv Albe je sve u našim rukama i pravi sportisti to najviše vole - ako pobijediš ideš dalje, ako izgubiš ideš kući", rekao je za klupski sajt Nikola Kalinić.

Alba, koju trenira Saša Obradović, osvojiće grupu bez obzira na ishod naredne utakmice. Međutim, Nijemcima opuštanje jednostavno nije "u krvi".

Radnički će morati da odigra kao u većem dijelu subotnjeg meča protiv Budućnosti u Podgorici. Podsjetimo da je Alba prošlog mjeseca u Kragujevcu slavila poslije produžetka.

"Tada smo napravili propuste kojima smo ispustili pobjedu, ali nismo bili nadigrani. Ključno je da vladamo sobom, a onda i terenom", jasan je srpski reprezentativac sa Eurobasketa u Sloveniji.

"U posljednje vrijeme smo pokazali da nam je forma u usponu, popravili smo i odbranu koja je imala nedostataka. Ne računamo uopšte na opuštanje Albe, nego na našu dobru utakmicu".

Direktan prenos iz Berlina najavljen je na Drugom programu RTS od 20 časova.

Drugi predstavnik Srbije, Crvena zvezda Telekom, već je obezbijedila plasman u osminu finala, samo će u direktnom okršaju sa Nižnijim Novgorodom odlučivati ko će dalje sa prve, a ko sa druge pozicije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC