• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Na pobjedu, zbog navijača

Trener Crvene zvezde Telekom ne želi da se njegov tim u srijedu sveti Nižnjem za poraz, već da pobijedi zbog svojih pristalica.

Košarkaši Crvene zvezde, lideri ABA lige, doživjeli su ove sezone jedan poraz u Evrokupu, uz četiri trijumfa. Pali su u Novgorodu, u drugom kolu, ali su uprkos tome kolo uoči nokaut faze izborili plasman.

U drugom ovosezonskom duelu sa ruskim timom, crveno-bijeli se neće boriti za ostanak u takmičenju, već za bolji plasman pred osminu finala.

Nižnji Novgorod dolazi u Beograd u utorak, a na pred navijače Zvezde istrčaće u srijedu, u 19.15 časova.

"Imamo jasnu ideju da pobijedimo i maksimalnu motivaciju. Ne razmišljamo uopšte o revanšu, naša najveća motivacija je to što ćemo istrčati na teren pred svojim navijačima",
rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić u utorak, na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Među gostujućim igračima neće biti Lulk Bebit, Amerikanac koji je u prvom međusobnom duelu dva tima ubacio 25 poena, a potom postao igrač Nju Orleansa.

"To je kvalitetan tim, imaju tipične šutere i znalački koriste svoje kvalitete. Bez obzira na to, mi želimo pred svojim navijačima da zabilježimo pobjedu. Zdravstveno stanje je dobro i svi koji su tu, igraće", dodao je Raodnjić.

Obje ekipe su obezbijedile plasman u osminu finala i imaju skor od po četiri pobjede i jednog poraza. Upitan da li će zbog toga nešto mijenjati, pošto Zvezdu predstojećeg vikenda očekuje derbi s Partizanom, Radonjić je rekao da je njegova ekipa maksimalno motivisana.

U posljednjih 14 dana Zvezda je odigrala šest utakmica, tokom kojih je osvojila Kup i izborila plasman u treću fazu Evrokupa, pa izgubila od Cedevite. Uprkos tome, Radonjić je rekao da ekipa izlazi na kraj sa umorom.

"Kada se govori o umoru, gleda se naš ritam u posljednjih 10 dana, ali mi smo od prvog dana u žestokom ritmu. Znali smo kakav nam je raspored i spremno smo ga dočekali", rekao je trener crveno-bijelih.

Zvezda je u nedjelju izgubila od Cedevite u Jadranskoj ligi i tako prekinula seriju od devet uzastopnih pobjeda.

"Taj meč se jasno može analizirati, ali on neće imati nikakvog uticaja na sutrašnju utakmicu. Ekipa će biti spremna i nema razloga da bilo šta bude drugačije nego do sada",
rekao je Radonjić.

On je dodao da ne razmišlja o protivniku u osmini finala, već da će napraviti analizu kada se završi takmičenje u Grupi P, sa kojom se ukršta Zvezdina Grupa L.

U Grupi P Lijetuvos Ritas i Beškitaš imaju skor od po tri pobjede i dva poraza.

U medijima se pojavila informacija da je Real Madrid zainteresovan za plejmejkera crveno-bijelih Demarkusa Nelsona, a Radonjić je rekao "da to nije tačno i da on ne zna ništa o tome".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC