• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan: Duda je znao da neću na EP

Košarkaš Galatasaraja nakon što su mu mnogi zamjerili što se nije pojavio na okupljanju reprezentacije kaže da je selektor Srbije to znao ranije.

Prošlog ljeta mnogo se pričalo o neodazivanju Milana Mačvana u nacionalni tim uoči priprema za Evropsko prvenstvo. Košarkaš Galatasaraja dugo poslije takmičenja u Sloveniji objasnio je da je tadašnji selektor Dušan Ivković znao da on neće igrati, i to pet mjeseci pred start šampionata.

"Selektoru Ivkoviću sam na sastanku u Istanbulu, u aprilu, rekao da neću doći to ljeto. Naveo sam i razloge, koje ne bih da iznosim u javnost i koji ostaju između nas dvojice. Ipak, bio sam blizu da promijenim odluku, ali sam u finalu turskog šampionata protiv Banvita pao na glavu i zbog problema sa leđima nisam bio u stanju da dođem. Išao sam na terapije cijelog ljeta", objasnio je za "Sportski žurnal" Mačvan.

Srpski igrač dodao je i da ga niko iz Košarkaškog saveza nakon razgovora sa Ivkovićem u Istanbulu nije pozvao.

"Činjenica je da me niko iz Saveza, do dva dana prije početka priprema, nije kontaktirao. Možda bih i promijenio odluku, a ovako, nisam želio da objašnjavam".

Mačvan je istakao da problem koji je nastao prošlog ljeta ne znači da postoji bilo kakav sukob između njega i Dušana Ivkovića. Naprotiv...

"Da neko ne shvati pogrešno i ne pomisli da postoji nešto lično, jer sa Dušanom Ivkovićem sam radio pet godina, jedan je od trenera koji je najviše za mene učinio u karijeri. Igrao sam na EP u Poljskoj sa 19 godina i do kraja karijere i života ću mu biti zahvalan što me je poveo i što sam osvojio srebrnu medalju", istakao je Mačvan.

Uoči novog takmičenja ovog ljeta, Svjetskog prvenstva u Španiji, na koji će Srbija putovati sa novim selektorom, Aleksandrom Đorđevićem, Mačvan još ne zna da li će biti dio nacionalnog tima.

"Što je bilo prošlog ljeta nema nikakve veze sa narednom obavezom u nacionalnom timu. Ove godine reprezentacija ima velike planove jer se igra Svjetski kup. Sa selektorom Đorđevićem još se nisam čuo, i zaista ne znam koji su planovi", rekao je Mačvan, koji će u četvrtak sa Galatasarajem u Beogradu gostovati Partizanu u sedmom kolu Top 16 faze Evrolige.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC