• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić o Ritasu: Neće biti kao jesenas

Trener Crvene zvezde Telekom upozorava da dueli njegovog i litvanskog tima u Evrokupu neće ličiti na minule evroligaške okršaje te dvije ekipe.

Ovosezonsko iskustvo sa Lijetuvos Ritasom daje Crvenoj zvezdi Telekom razlog za optimizam pred osminu finala Evrokupa. Jesenas ga je dva puta pobijedila u Evroligi, a drugi put čak i rekordno za srpske timove.

Da će se srpski i litvanski predstavnik još jednom sresti ove sezone postalo je jasno u srijedu, kada su crveno-bijeli pred 4.000 svojih navijača izgubili od Nižnjeg Novgoroda i zauzeli drugo mjesto na tabeli Grupe L.

Uprkos početnom optimizmu među navijačima po pitanju plasmana u četvrtfinale, trener Zvezde Dejan Radonjić ne želi euforiju. I upozorava.

"Prije svega da se koncentrišemo na ono što imamo u timu. Dueli će nam jasno pokazati kako bi trebalo da igramo, ali ono što je bilo u drugoj utakmici neće biti ni blizu (prethodnim duelima), jer nas čekaju kvalifikacioni mečevi koje do sad nismo imali, igra na svaki poen, na to treba da se vodi računa, a ne ono što je bilo u Evroligi", kazao je Radonjić na konferenciji za novinare u "Pioniru".

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su košarši ruskog Nižnjeg pobijedili njegovu ekipu u Evrokupu zahvaljujući iskustvu i kvalitetu.

"Početak je pokazao pravce, ali i način na koji bi trebalo stvari da se odvijaju. Mi smo u jednom periodu dobro radili, ali oni su svojim iskustvom, kvalitetom i odličnim šutem iskoristili prilike i na kraju slavili", rekao je Radonjić novinarima poslije utakmice u hali Pionir.

Krilni centar Zvezde Ivan Radenović igrao je samo četiri minuta u prvoj četvrtini, poslije čega nije ulazio u igru.

"Sa Radenovićem se nije smjelo rizikovati u nastavku, pa je rotacija bila kraća. Postojala je bojazan da nastavak igre može da donese jednu pauzu koja nam u ovom trenutku ne treba. Ostao je na klupi do kraja i nadam se da će biti spreman za sljedeću utakmicu", kazao je Radonjić.

Trener je naveo i da je Demarkus Nelson dobio udarac u šaku i da je i njegov nastup u drugom poluvremenu bio rizičan.

Radonjić je kazao da će Zvezda iskoristiti kratku pauzu da se regeneriše poslije velikog broja teških utakmica.

On je dodao da očekuje što skoriji dolazak pojačanja, da bi se novi igrač brzo adaptirao u sistem igre.

"Trudimo se da nađemo najbolje moguće rješenje, to nije nimalo jednostavno, ali nadam se da ćemo za nekoliko dana imati konkretnu informaciju. Bilo bi jako dobro da pojačanje što prije dođe, kako bi imao više vremena za adaptaciju", rekao je Radonjić.

Kapiten Zvezde Marko Simonović rekao je da je normalno da varira forma nekog kluba.

"Slabo smo počeli i cijelu utakmicu smo jurili rezultat i dosta energije trošili na to. Analiziraćemo ovo i idemo dalje. Radimo svoje, igramo svoje, do sada je to pokazalo neke rezultate. Normalno je da forma ide gore-dole, malo smo se istrošili ali to nije alibi", rekao je Simonović.

Utakmice osmine finala Evrokupa igraće se 4. i 12. marta, a Zvezda će u prvom susretu biti domaćin.

(MONDO/Beta:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC