• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavlović: Propuštena šansa, Tepić: Biće bolje

Košarkaši Partizana poslije poraza u derbiju najavili još veći rad i što brže uigravanje pred važne utakmice.

Igrači Partizana prinuđeni su nedjeljnim porazom od Crvene zvezde Telekom na visok oprez u nastavku ABA lige. Toga su, konstatuju svi, i te kako svjesni.

Poslije 21 odigranog kola, crno-bijeli zauzimaju treću poziciju na tabeli i imaju identičan učinak kao Cibona, 14-7. Petoplasirana je Igokea (12-9), s tim da isti broj pobjeda ima i Budućnost (12-8), koja će u ponedjeljak igrati protiv Olimpije u Ljubljani.

Povišena budnost u borbi za plasman na Fajnal for ABA lige prisutna je na licu svih košarkaša koji su u nedjelju napustili Partizanovu svlačionicu, poslije drugog ovosezonskog poraza od Crvene zvezde.

"Nije lako pobijediti Zvezdu, posebno pred njenim navijačima. Ona je prvoplasirani tim Jadranske lige i ova pobjeda bi bila velika stvar pred nastavak takmičenja. I dalje je sve u našim rukama i mislim da smo toga svjesni. Nadam se i vjerujem da će biti bolje i da nećemo doći u situaciju da strijepimo za plasman na ABA Fajnal for", rekao je Milenko Tepić.

Povratnik među crno-bijele završio je derbi sa 12 postignutih poena i samo jednim promašajem iz igre (3/4 za dva, 2/2 za tri).

"Nismo lako dolazili u poziciju za šut. Mislim da smo se držali igrom u odbrani, uz par grešaka. Čestitam i Zvezdi na igri u odbrani. Ostaje nam da se okrenemo narednim utakmicama, da u njima izborimo što bolji plasman u regularnom dijelu ABA lige", dodao je on.

Upitan za svoju formu, odgovorio je da napreduje i da očekuje da pruža bolje partije.

"Osjećam se bolje i mislim da igram bolje kako vrijeme prolazi. Sve je to manje važno od rezultata tima".

Neposredno prije Tepića, o svojoj formi govorio je i Saša Pavlović. Bivši NBA igrač debitovao je u derbiju i odigrao tek drugi takmičarski meč za Partizan. Ubacio je pet poena, uz jedan pogodak za dva iz sedam pokušaja.

"Nisam zadovoljan svojom igrom. Mogu mnogo bolje. Bilo je dosta teško, ulazim polako u formu i očekujem da će biti bolje. Igralo se jako, na ivici faula i zbog toga je bilo dosta grešaka, što je i bilo očekivano".

Kada se, poslije decenije provedene u NBA ligi, zvanično vratio u Evropu i potpisao za Partizan najavio je da će brzo pokazati sve što zna. U nedjelju je, strogo i samokritično, dao sebi kratak rok.

"Za sada dobro protiče adaptacija. Mislim da će biti bolje i da će za nedjelju dana to biti to. Mislim da ću za nedjelju dana biti u top formi", najavio je Pavlović.

Iskusni košarkaš, učesnik NBA finala, odigrao je u nedjelju prvi "vječiti derbi". Konstatovao je da se odmah navikao na okruženje, bučnu dvoranu, tenziju...

"Atmosfera mi je bila malo čudna, jer mi je to bio prvi derbi, ali već sam se navikao. Čestitam Zvezdi, stvarno su bili bolji, igrali su mnogo bolje i zato su pobijedili. Imali smo mnogo grešaka u odbrani, što je podiglo njihovu agresivnost u odbrani".

Partizan je u završnici dinamičnog i na momente atraktivnog meča bio nadomak potpunog rezultatskog priključka. Na 72 sekunde prije kraja, prednost Zvezde smanjena je na četiri poena (71:67). Ipak, na kraju su se radovali crveno-bijeli.

"Jednostavno je, nismo iskoristili šansu. Bili su bolji i to je to", podvukao je Baranin.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC