• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katić: Protiv Budiveljnika za svoju dušu

Centar Crvene zvezde Telekom ocijenio u Beogradu da plasman u četvrtfinale Evrokupa podiže adrenalin cijelog tima.

Porazom u Viljnusu sa dozvoljenih "minus dva" (80:82), košarkaši Crvene zvezde zauzeli su svoje mjesto među osam najboljih ekipa Evrokupa.

Za plasman u polufinale boriće se protiv Budiveljnika, već od sljedećeg utorka, kada će ponovo igrati u Litvaniji (Kaunas), gdje će ih Ukrajinci prinudno ugostiti zbog krize u svojoj zemlji.

Najefikasniji igrač crveno-bijelih u "Simens areni" bio je Raško Katić, iskusni centar koji je završio meč sa 19 poena. Po slijetanju na aerodrom Nikola Tesla nije htio da ističe svoj učinak.

"Nije fraza da u našem timu ima dosta igrača koji uvijek mogu da iskoče i odigraju dobro, pa da se ne ponavljam. Primili smo veliki broj poena, ali kad igrate sa tako potentnom ekipom u napadu ne možete lako da branite neke situacije. Jednostavno, nekad moraju da daju koš", rekao je on.

Crveno-bijeli su u srijedu uveče kontrolisali meč 36 minuta, ali su padom koncentracije i nesnalaženjem na presing protivnika u završnici bili prinuđeni da brane prednost iz prvog meča. Pri vođstvu domaćih od tri poena razlike, ruka nije zadrhtala Čarlsu Dženkinsu, Demarkusu Nelsonu i Jaki Blažiču.

"Zbunili su nas u posljednjem trenutku presingom, nismo se najbolje snašli, ali nas to srećom nije mnogo koštalo", dodao je Katić.

Pred Crvenom zvezdom je dan za odmor i pripremu za naredni meč ABA lige, protiv Zadra. Tim iz Dalmacije i ABA liga izašli su u susret Beograđanima, pa je utakmica pomjerena sa nedjelje na subotu u 19.00 časova.

Crveno-bijeli putuju u Hrvatsku kao lideri ABA lige i velikim izgledima da na toj poziciji i dočekaju plej-of. Sa čelne pozicije mogla bi da ih svrgnu samo tri uzastopna poraza i tri uzastopne pobjede Cedevite.

"U Jadranskoj ligi smo praktično sve riješili, pa idemo rasterećeni u Zadar, sa fokusom na Budiveljnik i to šta nam ta utakmica nosi. Prilično smo odmakli u Evrokupu, a kada dođete tako daleko u nekom takmičenju odmah se i ambicije igrača povećavaju", objasnio je Katić.

"Budiveljnik je zasluženo prošao, dominirao je u oba duela i pripremićemo se za prvi meč. Ukrajinci imaju dobar i kvalitetan tim", rekao je u Beogradu trener Zvezde Dejan Radonjić.

"Prije toga idemo u Zadar, treba nam za teoriju još ta jedna pobjeda, mada je realno da neće biti potrebna ni ta jedna, ali nećemo o tome razmišljati", podvukao je on.

Potom je i pojasnio sa kojim osjećajem igrači dočekuju treći nastup Crvene zvezde u četvrtfinalu Evrokupa.

"Kako odmiče takmičenje, počinjete i vi da shvatate stvari ozbiljnije i ozbiljnije. Da se razumijemo, pristup je uvijek ozbiljan, ali se povećava adrenalin kod igrača. Mislim da je ovo fenomenalan rezultat. Sad manje-više igramo za svoju dušu", dodao je uz osmijeh.

O Budiveljniku, takođe ovosezonskom učesniku Evrolige, govorio je uz poštovanje.

"Spremićemo se za taj meč što bolje moguće. To je odlična ekipa, da ne naglašavam po pozicijama, ali je jasno da na poziciji pet dominira Darjuš Lavrinovič. Mislim da imamo šansu, da ćemo odigrati na prvom nivou i da ćemo dovesti dvomeč u 'Pionir' na najbolji način", podvukao je Katić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC