• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Durent: Džordane, stižem te

Košarkaš Ohlahome u pobjedi na gostovanju Čikagu (97:85) 32. put uzastopno postigao više od 25 poena i približio se rekordu legendarnog Em Džeja.

Kevin Durent igra kao u transu! Na gostovanju Oklahome u Čikagu bio je najzaslužniji za pobjedu svog tima (97:85) sa 35 poena i 12 skokova.

Popularni Durantula je tako nastavio da se približava rekordu legendarnog Majkla Džordana koji je u sezoni 1986/1987. na 40 uzastopnih mečeva postigao 25 ili više koševa. Igraču Tandera nedostaje sada još samo osam mečeva kako bi izjednačio rekord legendarnog Em Džeja.

VIDEO

Interesantno je da u posljednjih 50 godina NBA lige niko nije bio bliži obaranju tog rekorda.

"Ja sam samo otišao tamo i igrao za pobjedu. Ako je i sve to došlo pride, u redu", skromno je izjavio Durent, koji je upisao i pet asistencija u ukupno 49. pobjedi Oklahome ove sezone.

Osim Durenta zapaženu ulogu u gostujućem timu imao je i Rasel Vestbruk, koji je ubacio 17 poena, uz po devet skokova i asistencija, dok je kod Čikaga (skor 37-30) bolji od ostalih bio Taj Gibson sa 16 poena i sedam uhvaćenih lopti.

VIDEO

Filadelfija je ispisala rekord - ali negativni, najgori u istoriji. Na gostovanju Indijani poraženi su rezultatom 90:99, čime su stigli do 52. poraza ove sezone, ali i 21. u nizu, što je najcrnja serija Siksersa ikada. Ove sezone zabilježili su samo 15 pobjeda, što ih uz Milvoki, koji ima učinak od 13 pobjeda i 54 poraza, svrstava među najgore timove lige.

Kod Indijane najbolji su bili Lens Stefenson sa 25 poena, dok je Pol Džordž ubacio 24, uz osam skokova. U redovima Filadelfije najefikasniji su bili Tadeus Jang sa 23 poena , dok je Majkl Karter Vilijams duel okončao sa 15 pogodaka i 13 uhvaćenih lopti.

Bruklin Netsi su došli do 34. pobjede u sezoni, a savladali su Finiks Sanse (108:95). Domaće je do pobjede vodio Deron Vilijams sa 28 poena, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović nije igrao.

VIDEO

Na drugoj strani najefikasniji je bio Markif Moris sa 18 koševa.

REZULTATI
Šarlot - Atlanta 83:97
Indijana - Filadelfija 99:90
Bruklin - Finiks 108:95
Čikago - Oklahoma 85:97
Hjuston - Juta 124:86
Dalas - Boston 94:89
Denver - LA Klipers 110:100.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jeff Haynes)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC