• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska dijaspora u Banjaluci: Bodiroga promoter

Autor mondo.ba

Tradicionalno, 18. po redu Evropsko prvenstvo srpske dijaspore u košarci počinje u četvrtak u Banjaluci.

 Srpska dijaspora u Banjaluci: Bodiroga promoter Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Na šampionatu će domaćin biti ekipa Basket 2000 (Beč, Austrija), a učestvovaće još 11 ekipa: Otpisani (Bergen, Norveška), Kosovo-Knin (Beograd, Srbija), Veseli Šumadinci (Roterdam, Holandija), Sveti Nikola (Vasteras, Švedska), Stari prijatelji (Dizeldorf, Njemačka), Beograd-Minhen (Minhen, Njemačka), Beli orlovi (Stokholm, Švedska), Beobasket (Duizburg, Njemačka), Radivoje Korać (Cirih, Švajcarska), Sinđelić (Geteborg, Švedska).

Simović izjavio je za "Sport" da je velika čast što je baš njegov tim dobio priliku da organizuje prvenstvo.

"Posebno jer se ovo EP dijaspore još nikad nije održalo u Srbiji ili Republici Srpskoj. Manifestacija se održava 18. put i tu tradiciju moramo da čuvamo. Od 16 aktivnih ekipa iz Evrope, njih 12 će igrati u Banjaluci", rekao je Simović.

SEDAM KAMIONA ZA ŽRTVE POPLAVA

Svi srpski klubovi iz dijaspore poslali su pomoć ugroženom stanovništvu u katastrofalnim poplavama koje su zahvatile RS i Srbiju.

"Već je otišlo sedam kamiona humanitarne pomoći u Doboj i Šamac i poslaće još narednih dana. To je sveobuhvatna akcija iz svih dijelova Evrope", podvukao je Simović.

Prvo prvenstvo srpske dijaspore održano je u njemačkom Bilefeldu 1997. godine, a prošle je domaćin bio švedski Stokholm, gdje je i odlučeno da Banjaluka dobije narednu organizaciju takmičenja.

Prema najavama, promoter šampionata trebalo bi da bude potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga, a očekuje se i dolazak Dragana Tarlaća, nekadašnjeg reprezentativnog centra.

Timovi će biti podijeljini u četiri grupe od po tri ekipe i prva dva iz svake će izboriti nastup u osmini finala, dok će se trećeplasirani boriti za plasman od devetog do 12. mjesta.

Otvaranje je zakazano za četvrtak (sutra) u restoranu "Mediteraneo", a finale je na programu u subotu u 20 časova u dvorani "Obilićevo".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

Pravi izbor!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC