• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOČEK: Srebrni "orlovi" su sleteli!

Uskoro počinje konferencija za medije, vožnja ulicama Beograda i svečani doček ispred Skupštine Grada Beograda.

 DOČEK: Srebrni "orlovi" su sleteli! Izvor: MONDO

Srebrni su sleteli!

Letom iz Madrida, koji je u startu kasnio sa poletanjem sat i 45 minuta, košarkaška reprezentacija Srbije stigla je u prestonicu, gde je već očekuje nekoliko hiljada ljudi, uprkos mogućem pljusku u večernjim satima.

Naši srebrni košarkaši, predvođeni selektorom Aleksandrom Đorđevićem, potom su izašli pred kamere u VIP sali Aerodroma "Nikola Tesla i tu je nastao pravi "show", koji je razgalio sve prisutne. Nešto kasnije, autobus sa idolima nacije krenuo je ka centru grada, gde se polako podiže atmosfera pred novi skup nas i njih, navijača i košarkaša.

"ORLOVI" SRUŠILI TV REKORD


RTS saopštio je da je prenos utakmice Srbija - SAD gledalo više od 2.000.000 ljudi, što je najgledaniji prenos u 2014. godini na srpskom TV nebu.

Kakvog su raspoloženja igrači videlo se čim je konferencija za medije trebalo da počne.

"HVALA LJUDIMA U PLAVIM MAJICAMA"

Trebalo, jer su momci uporno prekidali portparola KSS Vladimira Sibinovića svaki put kada je pokušao da najavi govor selektora Aleksandra Đorđevića.

"A, sa... Reč da... Obratiće va..."

Otprilike tako su izgledali pokušaji popularnog Sibina da reč preda Đorđeviću.

'Hvala kao i ko zna koji put u poslednjih ne znam koliko dana. Pre svega hvala ovim ljudima u plavim majicama, igračima koji su tvorci ovog uspeha. Mislim da će tek za 10, 20 godina biti svesni svega što su uradili, tek tada čovek shvata šta je zapravo uspeo kada u zemlju donese srebro", rekao je Đorđević.

"Hvala kapitenu Krstiću, Teodosiću...", počeo je selektor i nije stao sve dok nije nabrojao svakog igrača koji se borio za boje naše zemlje tokom španskih 15 dana.

"Veliki i fantastičan uspeh je osvajanje srebra. Ne samo uspeh, već i način na kojj su osvojili drugo mesto. Pokazali su karakter. Svi mi smo ponosni. Živela Srbija!", rekao je potpredsednik KSS i još jedan legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga.

"HVALA VLADI SRBIJE NA ČARTERU"

"Hvala svima na potrošena dva meseca vaših života. Srbija je pokazala kakva je košarkaska sila. Hvala svima koji su nam pomogli, hvala Vladi Srbije što je poslala čarter. Kad smo išli u Španiju, sve smo sami plaćali, vratili smo se 'Erbasom'. Tako je u Srbiji kad ste pobednici", rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Izvor: MONDO

Svi oni će do Gradske skupštine doći autoputem pored Arene, preko Brankovog mosta, Terazijama i ulicom Srpskih vladara, sve do mesta gde će ih čekati naši šampioni u još dva sporta, strelkinje Jasna Šekarić, Bobana Veličković i Zorana Arunović, kao i rvač Davor Štefanek. One i on prethodne nedelje postali su prvaci planete.

Reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji, pošto je sinoć izgubila od selekcije SAD rezultatom 92:129, ali su mnogi, ne samo u našoj zemlji, ovaj uspeh "orlova" doživeli kao osvajanje titule ostatka planete i osvajanje simpatija ljubitelja košarke cele planete.

Naši reporteri su i na aerodromu i ispred Skupštine, ostanite sa nama, slede izjave, fotke, snimci, utisci, reakcije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC