• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan "sombreros" u Realu

Autor mondo.rs

I košarkaška sekcija "kraljevskog kluba" angažovala je reprezentativca Meksika...

Gustavo Ajon, centar sa tri godine staža u NBA ligi (Nju Orleans, Orlando, Milvoki, Atlanta), od utorka je član Real Madrida.

On je potpisao dvogodišnji ugovor i pojačaće unutrašnju liniju, u kojoj su "starosedeoci" Janis Burusis, Salah Mejri, Markus Sloter i veteran Felipe Rejes.

Ajon (29 godina, 208 cm) je pre odlaska u NBA nastupao za nekoliko manjih španskih klubova, poput Fuenlabrade, Tenerifa i Iljeskasa. Na 135 mečeva u najjačoj ligi sveta beležio je prosečno 4,7 poena, 4,4 skoka i 1,3 asistencije za 16 minuta provedenih na parketu.

Pre nekoliko dana preneli smo "teoriju zavere" španskog ESPN, po kojoj je predsednik Reala Florentino Perez angažovao Džejmsa Rodrigeza i Ćićarita Ernandeza da bi pojačao svoje pozicije u Kolumbiji i Meksiku, gde njegova građevinska kompanija "juri" unosne poslove.

Da zaključimo da je Ajon zbog toga dobio prednost u odnosu na Miroslava Raduljicu, koji je tokom Mundobasketa takođe pominjan kao potencijalno pojačanje španskog prvaka, pa za veliki novac završio u kineskoj ligi - bilo bi neozbiljno.

Bilo kako bilo, Meksikanac će imati težak zadatak, da učvrsti igru "kraljeva" pod košem, koju mnogi smatraju njihovom velikom boljkom i jednim od razloga što nikako ne mogu da se domognu evropske titule (poslednju su osvojili 1996, sa Obradovićem na klupi i Sabonisom u timu).

Real je ovog leta pustio Nikolu Mirotića u Čikago, otišli su još Donte Drejper, Tremel Darden i mladi Dani Diez, a pre Ajona su dovedeni Argentinci Andres Noćioni i Fakundo Kampaco, Litvanac Jonas Mačiulis i Amerikanac Kejsi Rivers, koji je zimus umalo završio u Crvenoj zvezdi Telekom, nakon otkaza Blejku Šilbu.

Trener je ostao Pablo Laso.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC