• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda letela, padala, pa izgubila od CSKA

Autor mondo.rs

U prvom test meču u Istanbulu, crveno-beli izgubili od "armejaca" - 72:77. Jović i Kalinić debitovali u pravoj pripremnoj utakmici, prožetoj oscilacijama oba tima.

Sa debitantima Stefanom Jovićem i Nikolom Kalinićem, a bez povređenog Branka Lazića, Crvena zvezda Telekom imala je u utorak uveče najteži dosadašnji test na pripremama.

Tim Dejana Radonjića poražen je od CSKA u prvom kolu kontrolnog "Glorija kupa", u utakmici koju je odlično počeo (23:13) i koju je energičnom serijom 17:3 uveo u neizvesnu završnicu.

Ipak, na čelu sa Manučarom Markoišvilijem (19 poena) i našim Milošem Teodosićem (13), CSKA je znao da "prelomi" utakmicu u trećoj četvrtini, pa da je u završnici uspešno privede kraju.

Srpski plejmejker odigrao je prvi meč za Moskovljane posle Mundobasketa, u odsustvu De Koloa, Hrijape i Vimsa.

Zvezdine novajlije Jović (4) i Kalinić (9) takođe su postizali poene i nagovestili da će biti očekivano velika pojačanja. Najefikasniji u redovima Beograđana bio je plejmejker Markus Vilijams, koji deluje sve spremnije na terenu. Postigao je 15 poena. Dvocifreni učinak imao je i centar Boban Marjanović - 12.

Crvena zvezda Telekom - CSKA 72:77 (23:13, 12:21, 16:25, 21:18)

U drugom kolu pripremnog turnira u Istanbulu, srpski predstavnik u Evroligi u sredu će igrati protiv Fenerbahčea, takođe od 19.15. I taj meč, poput večerašnjeg, poslužiće Radonjiću da upozna međusobno igrače i da uigra tim koji je u sadašnjem sastavu formiran u nedelju uveče.

Startna petorka Zvezde bila je: Vilijams, Džejnkins, Dangubić, Tejić i Marjanović.

Radonjić je od početka poslao na teren i Dangubića, iako tek sedam dana trenira sa loptom posle dugog oporavka od povrede kolena.

Deset dana pre prve takmičarske utakmice, crveno-beli su protiv snažnog rivala pokazali da će im brza igra, zasnovana na kontrama, biti jedno od najjačih oružja u novoj sezoni.

Čvrstom odbranom i raznovrsnom "tranzicijom" lako su u prvoj četvrtini poveli i potom održavali rezultatsku ravnotežu do kraja treće deonice.

Moskovljani su tada sa pet "vezanih" poena Markoišvilija nagovestili svoj dobar period, zaigrali čvršće u odbrani, "usporili" Zvezdinu igru i zatekli Beograđane serijom 21:2 (67:51).

Uprkos lošim timskim procentima za linije penala (5/14), Dženkins (5) i borbeni Jaka Blažič (9) odgovorili su trojkama i velikom energijom (uz dobru rolu Vilijamsa) vratili ekipi šansu za pobedu. Dva i po minuta pre kraja CSKA je vodio samo 70:68, ali se Teo posle odmora vratio u igru i sprečio veliki preokret.

Malobrojna publika u finišu je aplauzom nagradila igrače oba tima. Neretko su u borbi za loptu završavali na parketu, kao da je u pitanju prava takmičarska utakmica, a ne jedna u nizu pripremnih.

ZVEZDA: Marjanović 12, Kalinić 9, Vilijams 15, Mitrović 7, Cirbes 7, Jović 4, Blažić 9, Dangubić 4, Dženkins 5.

CSKA: Markoišvili 19, Voroncevič 2, Kaun 9, Fridzon 11, Džekson 12, Teodosić 13, Hajns 6, Nikols, Koropkov 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC