• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda izgubila od Fenera, dobila vođu Mitrovića

Autor mondo.rs

Crveno-beli "pokazali zube" šampionu Turske i jednom od favorita za osvajanje Evrolige - 66:75. Luka Mitrović (17) igrač utakmice. Bogdanović (3) prvi put igrao za Fenerbahče.

 Zvezda izgubila od Fenera, dobila vođu Mitrovića Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U tišini slabo poseće dvorane Fenerbahčea, kojom je tek s vremena na vreme odzvanjalo navijačko "Novi Pazar, Novi Pazar", košarkaši Crvene zvezde Telekom prošli su još jednu veliku proveru za novu sezonu.

Ravnopravno su se Beograđani nosili sa šampionom Turske i jednom od najkompletnijih evropskih ekipa. Na kraju borbene utakmice, doživeli su poraz, uz pruženu ruku domaćina u znak čestitke za dobar sparing.

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 75:66(19:17, 22:19, 18:16, 16:14)

Posle uspona i padova protiv CSKA, tim Dejana Radonjića odigrao je protiv ekipe Željka Obradovića konstantan meč i otklonio navijačima nekoliko dilema.

Pre svega, odličnom rolom krilnih centara Luke Mitrovića (17) i Marka Tejića (13), nagovešteno je da Zvezdi ipak nije preko potrebno pojačanje na poziciji krilnog centra. Naprotiv, jer je viđenim u Istanbulu postalo jasno da su mladi krilni centri (rođeni 1993. i 1995) sposobni da se bore i sa najboljima.

A, trenutno je u Evropi malo boljih krilnih centara od Jana Veselija (13) i Nemanje Bjelice (10) ! Uz centre Luku Žorića (14) i Semiha Erdena (10), oni su bili i najefikasniji u redovima skupocenog domaćina, za koji je debitovao Bogdan Bogdanović i "upisao" se dalekom trojkom posle svega nekoliko dana treninga sa ekipom.

Utakmicu protiv Fenerbahčea Radonjić je iskoristio da odmori novajliju Stefana Jovića, koji je presedeo meč uz povređenog Branka Lazića. I bez njega, Zvezda je bolje počela (7:2, 15:12), pa u završnici, kao u utorak, ponovo našla energiju da meč učini zanimljivim, uprkos maksimalnom vođstvu Fenera 65:52.

Na čelu sa raspoloženim Bobanom Marjanovićem (15) i sve vreme razigranim kapitenom Mitrovićem, crveno-beli su serijom 13:4 prišli na četiri poena zaostatka (65:69), ali su Žorić i Bjelica sprečili prokret.

Centri Crvene zvezde Telekom zbirno su ubacili 45 poena, a pomoć bekova dobili su tek u završnici, kada je Čarls Dženkins u borbi sa prošlosezonskim rivalom Bogdanom Bogdanovićem ubacio trojku, pa dvojku.

Sa druge strane, Fenerbahče je već u pripremnom periodu istakao svoju kandidaturu za visok plasman u svim takmičenjima. Ulogu favorita imaće u svakoj utakmici i zbog "Žoca" i zbog odlične igre visokih igrača, ubitačnih šutera, često nebranjivog pik-en-rola, sposobnosti da sa pozicije "jedan" napadnu sa čak šestoricom (Hikmen, Gaudlok, Bogdanović, Preldžić, Sipahi, pa i Bjelica)...

Biće uživanje pratiti ove sezone Evroligu.

ZVEZDA: Dangubić 2, Vilijams 2, Tejić 13, Marjanović 15, Mitrović 17, Rebić 3, Blažič 5, Kalinić 2, Cirbes 2, Dženkins 5. Jović je odmarao, a Lazić nije igrao zbog povrede.

FENERBAHČE: Žorić 14, Veseli 13, Erden 10, Bjelica 10, Gaudlok 9, Hikman 6, Preldžić 5, Bogdanović 3, Melih 3, Sipahi 2.

Crveno-beli će učešće na pripremnom turniru u Istanbulu završiti u petak, utakmicom protiv Efesa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC