• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramota: Zvezda kažnjena zbog Markovog ubistva!?

Autor mondo.rs

Teško razumljiva odluka Evrolige... Crveno-beli će se ovim povodom oglasiti u sredu na konferenciji za novinare.

Evroliga je ovog utorka uveče saopštila da će Galatasaraj, organizator utakmice 6. kola D grupe sa Crvenom zvezdom Telekom, uoči koje je nedaleko od dvorane Abdi Ipekči život izgubio Marko Ivković "Jagoda", biti kažnjen sa 100.000 evra i tri utakmice bez prisustva publike!?

I to nije sve...

Kažnjena je i Crvena zvezda - 50.000 evra i jedna utakmica bez prisustva publike, protiv Laboral Kuće u poslednjem kolu prve faze!

Oba kluba imaju pravo žalbe u roku od 10 dana.

MONDU je u klubu rečeno da će o ovome biti reči na redovnoj konferenciji za novinare pred gostovanje Olimpijakosu, koja je zakazana za sredu popodne.

Evroliga je u obrazloženju napisala da su kazne, koje je odredio Nezavisni disciplinski sudija, "posledica kršenja Pravilnika takmičenja" (By-laws), dokumenta kog su "svi klubovi svesni i obavezni da poštuju".

I Galatasaraj i Zvezda kažnjeni su po istom osnovu, zato što nisu postupili u skladu sa članom 29.1 Disciplinskog koda.

Konkretno, proglašeni su odgovornim za "incidente koje su izazvali njihovi navijači" i zato što "nisu preduzeli sve mere da ne dođe do nemira".


Podsećamo da je predsednik Zvezde Nebojša Čović na konferenciji za novinare, dan posle ubistva Ivkovića, postavio pitanje zašto je turska policija sprovodila navijače do dvorane, ako se znalo da oni neće biti pušteni na tribine.

Čović je tada indirektno priznao da je velika grupa navijača iz Srbije došla u Istanbul bez ulaznica i moguće je da je u tome Evroliga identifikovala krivicu crveno-belih, uprkos činjenici da su navijači putovali u sopstvenoj režiji.

Galatasaraj je, prema sopstvenom saopštenju, odobrio Zvezdi samo 40 ulaznica, tvrdeći da bi za onoliko navijača, koliko ih je došlo pred dvoranu, morao da angažuje dodatnih 100 pripadnika policije.

Obezbeđenje je tokom utakmice imalo problema da zaštiti i tih nekoliko desetina navijača, koji su imali ulaznice i normalno su ušli na tribine.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

G-flat

Turkish Airlines Euroleague

PredragBBRS

mamu im...! Pa svi Srbi treba da stanu iza Zvezde!

Gz

@PredragBBRS Ma oni traze da svi Srbi stanu uza zid !

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC