• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić prepričava: Ovako je Bobi postao MVP...

Autor mondo.rs

Sa Dejanom Radonjićem razgovarali smo o elementima igre na kojima je najviše radio sa najkorisnijim igračem.

 Radonjić prepričava: Ovako je Bobi postao MVP... Izvor: MN PRESS

Boban Marjanović (26, 221 cm) nikada nije igrao kao ove sezone, nikada nije izgledao dominantno na terenu kao ove sezone. Specijalizovani kosarkaski portali proglasili su ga MVP igračem i pre kraja prve faze Evrolige (EL).

Veliki rad i trud koji je centar Zvezde, zajedno sa stručnim štabom, uložio u sebe višestruko mu se vratio u prvom delu takmičarske 2014/15. Uz Markusa Vilijamsa je "procvetao", sa njim je lider najdominatnijeg tima ABA lige i indeksno je najbolji igrač EL, koju će crveno-beli igrati i u Top 16 fazi, već od petka i utakmice protiv Reala.

Pretpraznicnu posetu Dejana Radonjića redakciji MONDA iskoristili smo da sa njim razgovaramo i o odličnim igrama gorostasa crveno-belih.

"Jako sam zadovoljan time što je Boban zaslužio tako veliko priznanje kao što je MVP Evrolige. To je velika satisfakcija i za mene", rekao je Radonjić.

Tajne uspeha nema, samo rad.

"Nema tajne. Samo i iskljucivo veliki trud. Individualni rad je nešto čime se jako mnogo bavimo. Ali, ne samo sa Bobijem", sa podignutim kažiprstom istakao je trener Zvezde.



Centar njegove ekipe prosečno u Evroligi postiže 16,8 poena i sakuplja 10,7 skokova. Zbirni indeks korisnosti Marjanovićevih nastupa je 249! Uz to, najbolji je skakač takmičenja.

"Mislim da je jako bilo bitno to što smo godinu dana radili zajedno, što smo se bolje upoznali i što smo locirali stvari koje je bilo potrebno nadograditi. Uočeno prošle sezone pokušali smo da popravimo u međuperiodu i očigledno da je to sada daleko drugačije nego prošle sezone, kada je u nekim situacijama pokazao da može da odigra dobro, a u nekim pokazivao slabosti".

"Na tim slabostima smo radili i sa njim, kao i sa ostalim igračima. Nije nam prošle sezone bilo jednostavno da se time bavilo, jer je bilo manjka prostora, a sve je to zahtevalo veliki rad".

A, onda je došlo leto koje je Marjanović iskoristio samo za individualni rad, slobodan od reprezentativnih obaveza. Na čemu su najviše radili?

"Prošle godine je bilo mnogo problema u Bobanovoj odbrani od pik-en-rola i to se jako mnogo apostrofiralo. To je, naravno, bila i naša slabost u pojedinim mečevima. Ove godine to drugačije izgleda. Naravno, mnogo bolje. Akcenat u radu bio je i na njegovoj odbrani od prodora, čvrstini u igri, igri u napadu. Sada više koristi igru leđima nego ranije i to sada jako, jako dobro rešava. Puno smo se posvetili svemu tome. Takođe, ove godine demonstrira to što smo i znali da ima- jako kvalitetan šut sa poludistance".

Izvor: MN PRESS

Bilo je i Bobijevih asistencija u Kombank areni...

"To je jedan od noviteta", nasmejao se Radonjić.

Prema mišljenju trenera Zvezde, Marjanovićevo samopouzdanje daje najvažniji ton njegovoj igri.

"Naravno, samopouzdanje je jako bitno kod svih igrača, a kod Bobija smo pokušali da taj segment dovedemo u stanje da bi izgledao kako izgleda i da bi igrao kako igra. Jako sam zadovoljan", podvukao je trener.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC