• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić: Videli smo šta je Top 16

Autor mondo.rs

"Osetili smo koliko će biti teško igrati na tom nivou. Sada se koncentrišemo na ABA ligu i jako važnu utakmicu u Ljubljani", rekao je krilni košarkaš Zvezde posle poraza od Reala.

 Kalinić: Videli smo šta je Top 16 Izvor: MN PRESS

Poraz od Reala, u prvom kolu Top 16 faze, još jednom je pokazao košarkašima Crvene zvezde Telekom kako je igrati na vrhunskom nivou, protiv najboljih evropskih ekipa.

Za nekoliko minuta treće četvrtine Madriđani su zaustavili nalet domaćina, podstaknut odličnom igrom Nikole Kalinića u oba pravca. Ušao je u igru sa klupe početkom drugog poluvremena i sa tri asistencije, defanzivnim skokom i zakucavanjem doneo Zvezdi vođstvo - 40:38.

Trener Reala Pablo Laso zatražio je u tom, 25. minutu, tajm-aut, a njegovi igrači poveli su 56:43 već u 30. i serijom od četiri trojke (Ljulj, Fernandez, Rodrigez) odlučili pitanje pobednika.

Sa Kalinićem smo posle utakmice razgovarali o izvučenim poukama.

"Pre svega, videli smo da na ovom nivou ne smemo sebi da dozvolimo ni dva, ni tri minuta dekoncentracije, jer to protivnici na ovom nivou koriste pakleno. Real je napravio seriju 14-0 za tri minuta, ali to je Real, zato je tu gde je, zato je to što je. Poraz boli, ali bi trebalo da shvatimo lekciju za dalje. Igramo sa najboljima i verujem da postajemo bolji. Pokazali su nam ko su, šta su i kako igraju", rekao je za MONDO dok se spremao za odlazak iz Kombank arene.

Crveno-beli su ostavili za sobom prvu od 14 šansi za sticanje iskustva u elitnom društvu i napustili teren sa gorkim ukusom u ustima. Imali su šansu da vide kako je igrati protiv jednog od favorita za osvajanje titule šampiona Evrope. Nažalost, ne i da pobede.

"Igrati sa Realom je čast sama po sebi, ali ne želimo da se zadovoljamo tim stvarima, već da igramo sa svima, da pobedimo koliko god možemo utakmica. Videli smo večeras koliko će teško biti i dobro je što možemo da osetimo taj kvalitet košarke", poručio je Kalinić.

..
Izvor: YouTube


"I pre početka Top 16 faze pričali smo da nemamo imperativ, ali da ćemo sigurno iskoristiti šansu ako nam se ukaže. Real je daleko iskusniji, napravljen da ove godine osvoji Evroligu, ali zašto da ne? Na želju, borbenost i požrtvovanje igraćemo sa svima, pa ćemo neku da izgubimo, neku i da pobedimo", dodao je.

Već u subotu, ekipa Zvezde odlazi na put u Ljubljanu, na utakmicu 16. kola ABA lige protiv Olimpije, u kojoj će braniti perfektan niz pobeda i pokušati da ga učini najdužim u istoriji regionalnog takmičenja.

Vremena za dublju analizu prethodnog meča neće biti.

"Guramo od utakmice do utakmice, ali već u nedelju nas čeka meč protiv Olimpije. Biće jako teško, to je plej-of ekipa, a moramo da nastavimo da igramo dobro i da pobeđujemo u Jadranskoj ligi. To je jako važno. Ta utakmica dolazi jako brzo za nas i naravno da je cilj da nastavimo da pobeđujemo", podvukao je Kalinić.

Parovi 16. kola:

Metalac - Krka 19.00
Igokea - Solnok 21.00

U nedelju

Partizan - Cedevita 17.00
Olimpija - Crvena zvezda Telekom 19.00
MZT - Budućnost 21.00

U ponedeljak

Cibona - Mega 20.30
Levski - Zadar ODLOŽENO

TABELA: Crvena zvezda Telekom 15-0, Budućnost 12-3, Cedevita 11-4, Olimpija 8-7, Partizan 8-7, Cibona 8-7, Mega Leks 7-8, Zadar 7-8, Krka 6-9, Solnok 6-9, Metalac 6-9, Igokea 5-10, MZT 5-10, Levski 1-14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC