• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još problema za Dejvida Blata

Autor mondo.rs

Trener Klivlend Kavalirsa baš nema sreće. Njegov već oslabljeni tim je u porazu od Dalasa ostao bez još jednog od glavnih igrača.

Prva sezona Dejvida Blata kao trenera u NBA ligi polako se pretvara u noćnu moru. Ili, barem, neslućeno veliko iskušenje.

Američko-izraelski stručnjak letos je posle osvajanja Evrolige sa Makabijem oduševljeno prihvatio ponudu Klivlend Kavalirsa, a još kada su ekipu pojačali Lebron Džejms i Kevin Lav, mnogi su zaključili da je Blat dobio pravu poslasticu i da je finale Istoka minimalan domet u konkurenciji Majamija, Čikaga, Indijane...

Međutim, glavnu reč na Istoku vode Atlanta i Toronto, a Kavsi su posle solidnog početka i skora 17-10 zapali u krizu, izgubivši pet od narednih sedam utakmica.

U nedelju se Dalas kao gost "prošetao" do pobede u Klivlendu (90:109), a Blat je posle Lebrona Džejmsa (leđa, koleno, pauzira dve nedelje) ostao i bez odličnog plejmejkera Kajrija Irvinga, koji je obnovio povredu leđa i završio nastup već u trećoj četvrtini.

Posle utakmice je saopšteno da Irving sigurno neće putovati u Filadelfiju, nakon čega "konjanicima" sledi duel sa Hjustonom kod kuće, pa turneja zapadnom obalom, sa pet teških mečeva u osam dana (Golden Stejt, Finiks, Sakramento, Lejkersi, Klipersi) - verovatno bez Džejmsa.

Generalni menadžer Dejvid Grifin pred okršaj sa Dalasom je odlučno demantovao spekulacije o Blatovoj smeni, međutim, pritisak na celu ekipu sa svakim sledećim porazom može samo da se raste.

Uteha je to što na Istoku, po svemu sudeći, nema osam timova kadrih da završe sezonu sa makar 50 odsto uspešnosti. Tako Klivlend i sa trenutnih 19-15 zauzima solidno peto mesto na tabeli konferencije...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC