• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Malo vremena, važna pobeda

Autor mondo.rs

Trener crveno-belih Dejan Radonjić i bek Jaka Blažič isticali značaj trijumfa protiv Olimpije posle poraza od Reala.

Bez mnogo vremena za odmor, košarkaši i stručni štab Zvezde krenuli su u Ljubljanu već u subotu u zoru, oko osam sati posle poraza od Reala na startu Top 16 faze.

U glavnom gradu Slovenije imali su dan za pripremu utakmice protiv Olimpije i napad na još jedan rekord ABA lige. Odigrali su utakmicu sa vidnim manjkom energije u odnosu na prethodne, ali je završili sa pobedom kojom su ponovo ispisali stranicu istorije regionalnog takmičenja.

Trijumfom nad Olimpijom, Crvena zvezda Telekom vezala je najduži niz pobeda u ABA ligi. Posle utakmice na veliki broj poena, odlučene u poslednjih pet minuta, trener Dejan Radonjić sabirao je utiske na konferenciji za novinare.

"Nije bilo lako pripremiti se za današnju utakmicu posle evroligaškog meča u petak. Već sledećeg dana došli smo u Ljubljanu i zato nismo imali mnogo vremena da se spremimo. Odigrali smo atipičnu utakmicu za nas, primili smo veliki broj poena. U početku utakmice nismo igrali dobru odbranu, a Ljubljančani su odlično otvorili meč i dobili samopouzdanje".

"U završnici smo bili bolji, mada nam je nedostajala koncentracija i agresivnost pri skoku. Igrači Olimpije su odlično skakali u napadu, a mi smo se dugo tražili. U poslednjoj četvrtini smo odigrali sa više agresije i bolje u odbrani, pa smo u napetom finišu ipak pobedili. Konačna razlika od deset poena nije realna, jer su oba tima bila ravnopravna", rekao je Radonjić.

Zaključio je...

"Raduje me da smo pokazali karakter i da smo pobedili posle izuzetno teške utakmice u petak, jer smo potrošili veliku energiju".

Bek Crvene zvezde Telekom Jaka Blažič ponovo se vratio u halu u kojoj je igrao baš u dresu Olimpije. Dočekan je aplauzom na predstavljanju ekipa, a okončao je utakmicu sa 11 poena. Njegovom trojkom, crveno-beli su i zaokružili konačnu prednost od deset poena.

"Bila nam je potrebna pobeda posle evroligaškog poraza od Reala. Nismo imali mnogo vremena da se pripremimo. U narednim utakmicama moramo da odigramo bolje u skoku, ali verujem da ćemo tokom sezone igrati sve bolje", rekao je Slovenac.

Sledeću utakmicu lider ABA lige igraće u četvrtak u Tel Avivu, protiv šampiona Evrope - Makabija. Potom će, sledećeg ponedeljka, gostovati Mega Vizuri u Sremskoj Mitrovici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC