• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić pred put u Izrael: Idemo na još jedan čas

Autor mondo.rs

"Idemo na još jedan čas, škola se nastavlja", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić pred duel 2. kola Top 16 faze Evrolige, sa Makabijem u Tel Avivu.

 Radonjić pred put u Izrael: Idemo na još jedan čas Izvor: MN PRESS

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda Telekom, treća epizoda.

Prethodne dve, na putu ka šestoj tituli prvaka Evrope osvojenoj u Milanu prošlog proleća, dobio je "Ponos Izreala".

Svestan toga, snage protivnika i neiskustva svog tima, trener crveno-belih Dejan Radonjić pred put u Tel Aviv pokušao je da rastereti svoje igrače i oslobodi ih svake vrste pritiska, i to rečima...

"Idemo na još jedan čas, škola se nastavlja", istakao je Radonjić, samo dan posle 16. uzastopne pobede u ABA ligi, protiv Olimpije u Ljubljani.


Na startu Top 16 faze, Crvena zvezda je poražena kod kuće od Real Madrida, a sada je pred najmlađim sastavom ove sezone u Evroligi još veći izazov - utakmica u ex-"Nokia areni" (četvrtak, 20.05).

"Nastavljamo sa žestokim ritmom. Stigli smo sinoć iz Ljubljane, jutros trenirali i već sutra putujemo", rekao je Radonjić u "Pioniru" i dodao:

"Pred nama je duel sa prvakom Evrope tako da je to obaveza u kojoj ćemo uživati. Izuzetno je značajno što će naš mlad tim igrati protiv prvaka Evrope. Pokušaćemo da im pariramo i i da dođemo do iznenađenja, što bi naša pobeda sigurno bila. Pred nama je još jedan čas i radujemo mu se".

Makabi, za razliku od Crvene zvezde, jeste promenio trenera u odnosu na prošlu sezonu, kada je ekipu vodio sadašnji trener Klivlend Kavalirsa, Dejvid Blat. Umesto njega na klupi je Gaj Gudis.

"Makabi je promenio trenera i dosta igrača, ali ambicije i kvalitet i dalje su visoki. Imaju jako dobre igrače i na spoljnim pozicijama i pod košem. Umeju da igraju na različite načine, na primer sa četiri beka i centrom. Atletski kapacitet koji poseduju daje im mogućnost da igraju dobro u oba pravca, ali verujem da možemo da im odgovorimo", rekao je Radonjić.

Upitan da prokomentariše formu plejmejkera Markusa Vilijamsa, koji nije na nivou na kom je igrao početkom sezone, Radonjić je rekao:

"Odlično je odigrao prvi deo sezone, ali kod svakog igrača, pa i kod njega, dođe do pada forme. Markus je kvalitetan momak, veoma je pozitivan, a bitno je da kao tim uspevamo da prevazilazimo takve situacije. Siguran sam da će on opet igrati kao nedavno", i istakao da su "svi zdravi i spremni".

Prošle sezone, u Izraelu, Makabi je glatko dobio utakmicu rezultatom 96:82, s tim da je bilo i 26 poena razlike krajem druge četvrtine, dok je meč u "Pioniru" imao dramatičan završetak, tokom kog je Crvena zvezda ispustila vođstvo i onda imala priliku da pobedi, ali se Demarkus Nelson okliznuo u odlučujućem trenutku, pod košem, pri rezultatu 77:78.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC