• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević o Pekovićevoj pomoći: Laž i izmišljotina

Autor mondo.rs

"Teško je boriti se protiv plasiranih neistina", rekao je trener Partizana.

 Vujošević o Pekovićevoj pomoći: Laž i izmišljotina Izvor: MN PRESS

Informacija da NBA centar Nikola Peković, ex igrač Partizana, razmišlja da finansijski pomogne svom nekadašnjem klubu izazvala je veliku pažnju javnosti.

Trener crno-belih Duško Vujošević govorio je o tome na konferenciji za novinare posvećenoj utakmici srpskog šampiona i Olimpije (subota, 21.00 čas), izuzetno važnoj za oba tima.

Navodno je crnogorski košarkaš bio spreman da pomogne crno-belima uplatom 100.000 evra na račun kluba, a taj novac je trebalo da bude iskorišćen u angažovanju novog plejmejkera.

"Kome nije jasna veza Pekovića i Partizana trebalo bi da zna da je on u Partizanu postao to što jeste. Sve je napravio u Partizanu i normalno da bi i on, kao i većina drugih igrača, trebalo da ima neku moralnu zahvalnost. On je i ima. Što se toga tiče, stvarno je za pohvalu, ali izmišljanje informacije da je dao 100.000 dolara za nekog plejmejkera..."

"To je plasiranje laži. Radi se o osmišljenom pokušaju da se debalansiraju ovi drugi, pošto imaju sve što im treba - obezbeđeno im je i da putuju tri dana ranije i svi mogući uslovi. Cilj je da se stvori slika da Partizan nije u baš toliko velikim problemima. Kao, Peković im daje 100.000 za stranca..."

Trener crno-belih konstatovao je da Partizanova publika uspeva da sagleda stvarno stanje i ocenio da je priča o Pekovićevoj donaciji još jedan vid pokušaja "da se pokaže da klub i nije baš u velikim problemima".

"Scenario je bio sasvim drugačiji i izgleda da ove godine neće da se realizuje, da Partizan uđe u stečaj i da ja budem smenjen, kao jedan od glavnih krivaca što je Partizan u stečaju. Pošto se to ne realizuje, a ne realizuje se do kraja ni scenario za ove sa druge strane, potrebno je sve to izbalansirati lažima da nam pomaže ne znam ko. Još se te laži maskiraju u velike pohvale, ode tim ličnostima koji pomažu Partizanu... To je već druga, složenija i psihološka igra, sa pozadinom i razlogom zašto se to događa".

Vujošević je podvukao da nema političkih protivnika.

"Ne, ja imam samo sportske 'neprijatelje', od kojih su mnogi na važnim političkim funkcijama i koriste te funkcije da budu u funkciji svojih navijačkih strasti koje su vezane za drugi klub. Ništa se kod nas u klubu nije promenilo. Naša finansijska situacija je identična u odnosu na početak sezone, NIS je naš veliki sponzor, ali novac koji dobijamo služi za izmirenje poreza, a drugih velikih sponzora nemamo
".

Partizan i dalje traži kreatora igre, a šef struke crno-belih potvrdio je da je bilo kontakta sa menadžerom Dorona Perkinsa (31, 191 cm), nekadašnjeg igrača Makabija, Olimpijakosa, Laboral Kuće i brojnih drugih klubova.

Vujošević je objasnio da ga je Amerikančev agent kontaktirao telefonom.

"Čovek me je zvao, predstavnik te neke njihove firme. Stvarno ne znam ni kako se zove. Rekao mi je da on predstavlja firmu koja predstavlja Perkinsa... Da smo zainteresovani, zvali bismo mi njega, a ne on nas".

S tim u vezi, Vujošević se obratio i delu navijača sa čijim se postupcima ne slaže, a potom je i javno prepoznao želju pojedinih menadžera da preko Partizana vode svoje klijente u treće klubove.

"Neki među navijačima bi ne samo da predlažu, već i da dovode igrače. Ima i kod menadžera nekih želja da se plasira određeni igrač ili da ga prodaju u treći klub, kako već to oni rade".

Partizanov problem sa pozicijom "jedan" postao je još veći prošle nedelje, tokom koje je Milenko Tepić doživeo neprijatnu povredu leđa. Ipak, mogao bi da zaigra protiv Ljubljančana.

Vujošević je otkrio i da je Milan Mačvan u četvrtak prvi put trenirao od utakmice protiv Cedevite prošlog vikenda (žalio se tokom igre na povredu ramena), kao i da Aleksandar Pavlović od tog meča nije radio sa ekipom zbog povrede leđa.

"Edo Murić se polako priključuje i računam da bi za utakmicu posle Olimpije (protiv Metalca) mogao da bude u timu, a Tepić je u četvrtak prvi put odradio jedan deo treninga i računam da će biti u timu. Naravno, ne sasvim spreman".

Duel crno-belih i vicešampiona Slovenije nosi sa sobom veliki značaj u borbi za plasman u plej-of ABA lige.

"Naša situacija na tabeli je prilično bolja nego pre par nedelja, ali će umnogome zavisiti od rezultata ovog meča. Olimpija je naš direktan konkurent u borbi za plej-of. Njene poslednje utakmice, ne samo protiv Crvene zvezde, već i protiv Cedevite, govore o kvalitetu tima, koji je još evidentan i sigurno će doći u Beograd da traže svoju šansu".

"Mi jesmo u rastu forme, poboljšanju igre i vraćanju igrača iz povrede. Ne želim da se ponavljam i da to bude stalno isto, ali mi u svaku utakmicu moramo da uđemo maksimalno motivisani i da o svakoj utakmici mislimo da zavisimo od nje
", podvukao je Vujošević.

Parovi 17. kola:

Solnok - MZT 20.00

U subotu

Krka - Igokea 17.00
Budućnost - Levski 20:0
Partizan - Olimpija 21.00

U nedelju

Metalac - Cedevita 17.00
Mega Leks - Crvena zvezda Telekom 19.00

U ponedeljak

Zadar - Cibona 20.30

TABELA: Crvena zvezda Telekom 16-0, Budućnost 13-3, Cedevita 11-5, Partizan 9-7, Cibona 9-7, Olimpija 8-8, Mega Leks 7-9, Solnok 7-9, Metalac 7-9, Krka 6-10, Zadar 7-8, Igokea 5-11, MZT 5-11, Levski 1-14.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC