• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizan (opet) najgledaniji

Autor mondo.rs

Navijači crno-belih najbrojniji su ove godine na mečevima svog kluba u regionalnom takmičenju gde svojim ljubimcima kao pravi "šesti igrač" pomažu u borbi za plasman u plej-of.

 ABA: Partizan (opet) najgledaniji Izvor: MN PRESS

Partizan je još jednom opravdao svoj renome koji je godinama gradio u Evropi. Uprkos jednom od najlošijih startova u protekloj deceniji i izostanku iz Evrolige, "grobari" i dalje pune halu kad igraju njihovi ljubimci.

Sa prosekom oko 5.500 navijača po utakmici, crno-beli su treću godinu uzastopno najgledaniji klub u ABA ligi, prenose "Novosti".

Navijači Partizana su pokazali da im nije bitno protiv koga igra njihov omiljeni klub, već da pomognu ljubimcima u beskompromisnoj borbi za plasman u plej-of ABA lige.

Kada je Nolan Smit na prošlosezonskom Fajnal foru ABA lige u "Kombank areni" srušio Partizan trojkom sa pola terena u poslednjoj sekundi, svi su mislili da će to biti udarac od koga se niko iz crno-belog tabora neće brzo oporaviti, naročito jer je to značilo da ekipa Duška Vujoševića posle punih 12 sezona neće igrati Evroligu.

Ipak, navijači su pokazali da se pod svodovima "Pionira" gleda samo Partizan, a ne protivnik sa druge strane.

Mladi crno-beli tim nije imao prilike da odmerava snage protiv Reala, Makabija, CSKA ili Barselone, ali je hala bila dupke puna i protiv Krke, Budućnosti, Cedevite, a naričito u subotu na meču protiv Olimpije (7.000).

Grobari su ostali složni u zajedničkoj misiji - da svojom podrškom pomognu klubu da se dokopa završnice plej-ofa ABA lige, pa je tako na utakmici protiv Cedevite ispred "Pionira" ostalo još 3.000 navijača bez karata, fenomen koji nije bio često viđan ni u najslavnijim evroligaškim danima.

Partizan je i prošle sezone bio najgledaniji tim u ABA ligi sa prosekom od oko 5.200 navijača po utakmici, a ove godine se ta brojka čak i povećala za skoro 300 gledalaca po meču.

Crno-beli će još četiri puta do kraja liogaškog dela igrati kao domaćini, a ako se ima u vidu da najbitniji okršaji tek predstoje, neće biti iznenađenje ako se taj prosek dodatno popravi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC