• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSS postavlja standarde: Medalje za sve!

Autor mondo.rs

Srebro u Španiji nisu osvojili samo igrači i selektor, već se u odsjaju prepoznaju i lica mnogih zaposlenih u Savezu. U KSS nisu želeli da to prođe bez adekvatne nagrade.

 KSS postavlja standarde: Medalje za sve! Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović Rani septembar 2014. godine.

Španija, Madrid, pobednički podijum, na drugoj stepenici naši košarkaši, selektor Aleksandar Đorđević i njegovi najbliži saradnici.

Protokol FIBA je takav, jednostavno zna se koliko se medalja dodeljuje i tu nema odstupanja.

Ali...

Rani januar 2015. godine.

Srbija, Beograd, novogodišnji koktel i ponovo dodela medalja. Naš Košarkaški savez pokazao je veličinu ponovo, time što je tražio da se urade dodatne originalne replike srebrnih medalja koje su "orlovi" osvojili na Svetskom prvenstvu prošlog leta, jer je procenjeno da nisu nagrađeni svi bez čijeg truda ovaj istorijski uspeh naše košarke nije bio moguć.

"Ovo su izuzetni ljudi i profesionalci i najiskrenije im se zahvaljujem. Bili su dodatna vrednost igračima i Kući košarke. Nadam se da će na leto doći sa još većim entuzijazmom, jer nas tada očekuje još veći posao i jos više neprospavanih noći", rekao je njihov šef, selektor seniorske reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević.

Ko je dobio medalju ovog ponedeljka u Sazonovoj?

Savez je naručio dodatni kontingent srebrnih medalja zbog članova stručnog štaba Jovice Antonića, Miroslava Nikolića, Milana Minića, tim menadžera Nebojše Ilića, portparola Vladimira Sibinovića, skauta Gorana Topića i Dragana Popova, fizioterapeuta Dušana Sajića i Velibora Kosanovića, kondicionog trenera Mladena Mihajlovića, doktora Dragana Radovanovića, ekonoma Jovice Aničića.

Uramljene originalne medalje sa Svetskog prvenstva dobili su i premijer Aleksandar Vučić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, Natalija Jezdić u ime generalnog sponzora "Telekom Srbija", primerak su dobili i ostali sponzori, Komercijalna banka, kompanija Suissegas, Heba, NIS Gaspromnjeft, EPS, MK Grupa, čiji je prvi čovek Miodrag Kostić bio prisutan na svečanosti.

Izvor: Mondo/ Goran Sivački



Sve replike izradila je - FIBA!

"Bilo je zaista sjajno biti deo ove priče i uživati u onom što su naši momci i devojke uradili prošle godine. Muške selekcije sa evropskih i svetskih prvenstava vratile su se sa pet medalja, u ženskoj konkurenciji uglavnom smo osvajali četvrta mesta, a seniorke su usle među osam na svetu", rekao je predsednik KSS Dragan Đilas.

"Pet naših igrača od strane FIBA nominovano za najbolje u svojim kategorijama: Teodosić, Bogdanović, Ana Dabović, Aleksandra Crvendakić i Stefan Peno, a najveći uspeh svakako je srebrna medalja iz Madrida, zbog koje dugujem zahvalnost svima koji su doprineli tom uspehu", dodao je.

"Naravno, sada dolazi sledeća godina, u kojoj očekujemo da rezultati budu još sjajniji. Na sva takmičenja idemo da pobeđujemo. To je razmišljanje koje je muškoj reprezentaciji nametnuo selektor Đorđević i ono je bilo prihvaćeno, kao što verujem da će ga prihvatiti i ostale selekcije - da zaista veruju da su najbolji i da mogu da pobede".

Podsetimo da će EP muškaraca i žena biti kvalifikaciona za OI u Riju 2016.

"Pre tri godine smo rekli da želimo u Rio sa obe selekcije. Tada su se mnogi smejali, a danas to podrazumevaju kao završenu stvar. Naravno da nas od toga deli puno rada, truda, kao i malo sreće. Ja sam optimista i verujem da ćemo uživati u igrama selekcija Srbije, kao i 2014", zaključio je Đilas, koji se potom zahvalio svima koji su "bili deo projekta KSS, u nameri da Srbija zauzme svoje mesto na košarkaskoj mapi Evrope i sveta".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC