• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Nisu oni toliko loši...

Autor mondo.rs

Trener crveno-belih zadovoljan pobedom nad Zadrom, u kojoj je urađeno "dosta dobrih stvari", uz neizbežne greške, izazvane kvalitetom protivnika.

 Radonjić: Nisu oni toliko loši... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dejan Radonjić poštedeo je napora prvog plejmejkera ekipe Markusa Vilijamsa, ali su ostali igrači preuzeli njegov deo tereta i na putu do ubedljive pobede (93:66) ispunili ciljeve stručnog štaba Crvene zvezde Telekom za utakmicu 18. kola ABA lige.

"Zadar je želeo da nas iznenadi, sam početak je i ukazivao na to, međutim, mi smo odigrali dosta kvalitetno, čvrsto i iskoristili njihove greške da steknemo prednost. U drugoj četvrtini se nismo snašli protiv njihove niže postave, primili smo čak 28 poena, ali je zato drugo poluvreme bilo upravo onako kako smo hteli da bude", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

On je istakao da je Vilijams u dosadašnjem delu sezone trpeo veliki pritisak i da je ovo bio pravi trenutak da mu se omogući predah.

"Ne samo da je Markus dobio odmor, nego smo uradili dosta kvalitetnih stvari, koje će biti neophodne u našoj igri i u narednim mečevima, jer mi moramo da razmišljamo koje su to najvažnije bitke koje nas očekuju".

"Sigurno je da ćemo svaku priliku koristiti da izvučemo najviše od onoga što je potrebno za pobedu, a u ovom trenutku smo smatrali da Vilijams može da odmori".

Strateg crveno-belih komentarisao je i greške svog tima, za šta je zasluge pripisao protivniku.

"Treba reći da su oni dobili šest od prethodnih sedam mečeva u ABA ligi, tako da nisu toliko loši da nama bude dovoljno samo da izađemo na parket i pobedimo. Mislim da su imali dobar plan i period kvalitetne igre. Nagovestili su proboj u vrh tabele, što nije slučajno, ni iznenađenje".

NIKOLA REBIĆ


Mladi plejmejker za sedam minuta je imao pet poena, asistenciju i ukradenu loptu, a navijači su svaki njegov potez burno pozdravili.

"Svaki igrač je davao maksimum u odbrani i postigli smo mnogo lakih poena, zbog kojih smo na kraju zasluženo pobedili. Sada nam ostaje da nastavimo sa još jačim radom. Svoju igru ne bih komentarisao. Trudim se da dobro iskoristim svaki minut, nezavisno od toga da li ulazim na 40 poena prednosti ili u egal meču", rekao je Rebić.

 Kapiten Zadra Ive Ivanov konstatovao je da su se gosti "u drugom poluvremenu potpuno raspali".

"Zvezda je iskoristila sve naše greške. Pogađali su i spolja i iz reketa i zasluženo slavili".

Trener Ante Nazor imao je primedbi na "mekan" ulazak u utakmicu, što je crveno-belima omogućilo da brzo steknu veliku razliku.

"Imali smo periode dobre igre, ali kada tako razigraš protivnika sa svih pozicija, meč ne može da se završi drugačije nego ovako. Nismo imali mogućnosti da ih napadnemo timski i samim tim su postigli mnogo lakih poena iz kontri".

Crveno-belima (18-0) u narednom kolu ABA lige predstoji derbi protiv Budućnosti (15-3) u Podgorici.

Pre toga gostuju Barseloni, u 4. kolu Top 16 faze Evrolige i taj meč igra se u petak od 20.45.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC