• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milutinov: Od Mačvana konstantno učim

Autor mondo.rs

Centar Partizana Nikola Milutinov u razgovoru za sajt ABA lige kaže da se posle pet vezanih pobeda lakše diše. Najteži protivnik - Bobi Marjanović.

 Milutinov: Od Mačvana konstantno učim Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana na dobrom su putu da, posle klimavog početka sezone, osiguraju mesto koje vodi u plej-of ABA lige, a samim tim i mogućnost da se bore za plasman u Evroligu.

Kako je sezona odmicala, Partizan je postajao sigurniji, a serija od pet vezanih pobeda, svrstala je crno-bele na četvrto mesto na tabeli, sa vrlo dobrim izgledima da obezbede plej-of regionalnog takmičenja.

Sezona Nikole Milutinova bila je baš kao i Partizanova. Mladi centar je bio nesiguran u početku, ali je iz meča u meč sticao samopouzdanje. Sada ubedljivo vodi po broju ofanzivnih skokova u ligi, a takodje je igrač sa najboljim indeksom korisnosti u Partizanu.

"Uvek može bolje", počeo je 20-godišnji centar Partizana Nikola Milutinov razgovor za zvaničan sajt ABA Lige.

Posle poraza od podgoričke Budućnosti u "Pioniru", prvi pomoćnik Duška Vujoševića, Velimir Gašić, samouvereno je poručio: "Partizan će igrati u plej-ofu, budite sigurni u to". Iako je među navijačima Partizana postojala zebnja, ekipa je uspela da se trgne i nizom od pet pobeda stav i sebe u odličnu poziciju do kraja sezone.

"Situacija je sada mnogo lakša. Konačno smo došli do mesta koje vodi u plej-of i bežimo dve pobede prvim pratiocima, što nam sigurno mnogo znači. Ipak, mnogo bitnije jeste da smo sa tih pet pobeda ušli u neki kontinuitet dobrih rezultata. Dižemo formu, a pred nama su tek najbitnije utakmice", kaže Milutinov.

Izvor: MN PRESS

On dodaje da su igrači koji su se priključivali timu tokom sezone značajno podigli kvalitet igre cele ekipe, a ujedno i samopouzdanje.

Posebno je izdvojio trojicu, koji njemu i ostalima najviše pomažu savetima.

"Dragan Milosavljević, Aleksandar Pavlović i Milan Mačvan. Njih trojica konstantno bodre ceo tim, ne samo mene, a od njihovih saveta može dosta da se nauči. Recimo, Mačvan mi govori kako da pratim igru ispod koša, kretnje ostalih saigrača...".

Milutinov je, statistički gledano, trenutno najkorisniji igrač Partizana, a naročito se izdvajate u ofanzivnim skokovima gde ste ubedljivo prvi u ABA ligi. Koliko je on zadovoljni svojim učinkom u sezoni?

"Moje razmišljanje je da uvek može bolje. Tako da i sada mislim da u mojoj igri ima dosta prostora za napredak. Posebno kod slobodnih bacanja (smeh). Što se skoka tiče, tu je u pitanju volja, odnosno koliko se trudite i želite da uhvatite loptu pre drugog. Malo mi je i lakše sada jer sam letos sanirao probleme sa kolenima koja su me mučila proteklih sezona".

Koga biste izvojili kao najtežeg protivnika na centarskoj poziciji u ABA ligi?

"Prvo, to bi bio Boban Marjanović, koji svoj kvalitet pokazuje svima odličnim partijama u Evroligi. Takodje, tu je i Miro Bilan iz Cedevite, koji je odličan centar".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC