• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Narod hoće Karija, Pau i Mark za istoriju

Autor mondo.rs

Bek Golden Stejta dobio je najviše glasova i predvodiće ekipu Zapada na Ol star meču u Njujorku. Braća Gasol na prvom podbacivanju.

Stef Kari dobio je više od milion i po navijačkih glasova, nadmašivši prošlogodišnjeg pobednika Lebrona Džejmsa za oko 42.000 glasova.

Bekovski par Zapada trebalo je da čine on i Kobi Brajant, ali će zbog povrede asa Lejkersa i mogućeg odlaska na operaciju ramena verovatno biti pomeranja.

U startnu petorku izglasani su još Blejk Grifin (LA Klipers), Entoni Dejvis (Nju Orleans) i Mark Gasol (Memfis), dok će za Istok početi Džon Vol (Vašington), Kajl Lauri (Toronto), Karmelo Entoni (Njujork), Lebron Džejms (Klivlend) i Pau Gasol (Čikago).

Posebna zanimljivost je što će Mark i Pau Gasol biti prva braća "starteri" u istoriji tog NBA spektakla! Tom i Dik van Arsdejl nastupili su 1970. i 1971, ali nisu bili u početnih pet.

Po sedam igrača na klupama za rezerve odrediće treneri svih 30 NBA timova, u internoj anketi.

Za očekivati je da u timu Istoka budu bar dvojica igrača Atlante (Džef Tig, Pol Milsap, Al Horford), a kao glavni kandidati iz ostalih timova figuriraju Kajri Irving (Klivlend), Džimi Batler i Derik Rouz (Čikago), Kris Boš i Dvejn Vejd (Majami), Greg Monro i Andre Dramond (Detroit), Marćin Gortat (Vašington)...

Klupa Zapada izgledaće zastrašujuće, ko god bude izabran iz ove grupe igrača: Rasel Vestbruk i Kevin Durent (Oklahoma), Džejms Harden i Dvajt Hauard (Hjuston), Klej Tompson (Golden Stejt), Monte Elis i Dirk Novicki (Dalas), Demijen Lilard (Portland), Demarkus Kazins i Rudi Gej (Sakramento)...

Realno je da se Harden ili Tompson nađu u startnoj petorci umesto Brajanta, koji tek treba definitivno da otkaže nastup.

Procedura je sledeća: kada budu određeni kompletni sastavi, komesar NBA lige Adam Silver po potrebi određuje zamenu za povređenog igrača, a glavni trener ekipe potom odlučuje koga će od rezervi da "prekomanduje" u prvu petorku.

Ove godine će timove voditi Stiv Ker (Golden Stejt) i Majk Bjudenholcer (Atlanta).

Ol star utakmica biće odigrana 15. februara u njujorškom Medison Skver Gardenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC