• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić imao milosti prema Levskom

Autor mondo.rs

Treća uzastopna pobeda prvaka Slovenije u ABA ligi, za pomak u sredinu tabele. Bugari sve bliži ispadanju.

Košarkaši Krke u laganom ritmu su odigrali meč 19. kola protiv Levskog i slavili očekivanu pobedu - 72:61 (18:9, 18:23, 20:13, 16:16).

Tim Aleksandra Džikića nije bio kompletan, ali mu to nije predstavljalo problem protiv bugarskog šampiona, koji se trudi da kako-tako privede kraju tešku, pa i mučnu debitantsku sezonu u regionalnoj ABA ligi.

Levski je u Novo Mesto doputovao sa samo osmoricom igrača i posle lošeg početka meča uspostavio ravnotežu, čak i blago zapretio, ali je Krka serijom od 10:0 u finišu treće četvrtine povećala na 56:42, čime je pitanje pobednika bilo rešeno.

Krka će sa skorom 9-10 biti u sredini tabele, kada se odigraju preostale tri utakmice u nedelju uveče i ponedeljak, a Levski je "zakucan" za dno sa jednom pobedom (protiv Mege još u drugom kolu) i 18 poraza.

Pretposlednja Igokea ima četiri pobede više, tako da se u narednim nedeljama čeka matematička potvrda da će tim iz Sofije ostati poslednji i da naredne sezone neće imati pravo nastupa u ABA ligi.

Pohvalno je to što je Levski posle serije sramotnih rezultata, gubeći uglavnom između 20 i 40 poena razlike - uključujući 20:0 od Budućnosti zbog nedolaska u Podgoricu - časnim porazima od Zadra i Krke pokazao rešenost da spreči dalje srozavanje nivoa takmičenja.

Mada, prošle sezone se tako nešto desilo i u najjačem nacionalnom prvenstvu u Evropi, kada je Valjadolid ispao iz Endesa lige sa skorom 3-31.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC