• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludo: Vajtsajd igrao "odbojku" sa Bulsima!

Autor mondo.rs

Malo poznati centar Majami Hita u pobedi nad Čikagom zabeležio "tripl-dabl" sa blokadama, za samo 25 minuta!

Čudne stvari događaju se ovih dana u NBA ligi.

Nepunih 48 sati posle "rafala" Kleja Tompsona iz Golden Stejt Voriorsa, koji je Sakramentu za jednu četvrtinu ubacio 37 poena, na naslovne strane dospeo je takoreći anonimni Hasan Vajtsajd (25 godina, 213 cm).

Centar Majamija, koji je prethodne dve sezone proveo u Libanu i Kini, a za Hit potpisao 24. novembra ove godine, kada su već prošle četiri nedelje zvaničnih utakmica, zablistao je na parketu na kojem je 80-ih i 90-ih godina prošlog veka publiku oduševljavao Majkl Džordan.

Majami je slavio u Čikagu rezultatom 84:96, a Vajtsajd za samo 25 minuta zabeležio 14 poena, 13 skokova i 12 blokada! "Tripl-dabl" za pamćenje!

Pedantni američki statističari brzo su otkrili da je to najbrži "tripl-dabl" koji uključuje blokade u istoriji NBA lige.



Vajtsajd je na tek 18. nastupu u dresu Majamija postavio novi klupski rekord po broju rampi na jednom meču. Dosada ga je držao Alonzo Moning, koji je šest puta podelio rivalima po devet "banana".

Pre okršaja sa Čikagom, u proseku je beležio 7,4 poena, 5,8 skokova i dve blokade.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je tek na zagrevanju odlučeno da Vajtsajd zaigra protiv Bulsa, pošto je nekoliko dana ranije povredio skočni zglob i zbog toga propustio dve utakmice!

O kakvom se momku radi, vidi se i po izjavi koju je dao na parketu, odmah nakon trijumfa.

"Imam sjajne saigrače i sa njima pokušavam da pobedim u svakoj utakmici. A hoću i malo da popravim svoj rejting u igrici 'NBA2K'".

Hasan Vajtsajd sigurno ne može uvek ovako da igra, ali ako ga posluži zdravlje, leta 2016. će potpisati mnogo bolji ugovor od sadašnjeg, koji mu garantuje 764.497 dolara ove, a 981.348 dolara sledeće sezone...

Džavejl Mekgi, kao centar sličnog profila - ali koji je odavno postao "hodajući vic" i uz to je ozbiljno povređen - u istom periodu inkasiraće preko 23 miliona dolara. I to je NBA.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC