• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević pred MZT: Zašto sude Slovenci?

Autor mondo.rs

Trener Partizana pita kako je za meč u Skoplju mogla da bude delegirana trojka iz Slovenije, ako je Olimpija direktan rival crno-belima za plasman u plej-of.

 Vujošević pred MZT: Zašto sude Slovenci? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U subotu, u 20. kolu ABA lige, košarkaše Partizana čeka teško gostovanje u Skoplju.

Utakmica MZT - Partizan počinje u 21 čas i, nešto kasnije, saznaćemo da li će crno-beli stići do sedme uzastopne pobede u trci za plasman u plej-of.

Uoči puta u Makedoniju, trener šampiona Srbije izrazio je čuđenje zbog odluke komesara za suđenje ABA lige, Aleša Kamnikara, da u Skoplje pošalje trojicu slovenačkih sudija.

"Čudna odluka Kamnikara. Ne tvrdim da su sudije povezane sa klubovima iz njihovih država, ali ne čini mi se prirodno da nam u Skoplju sude tri Slovenca, dok vodimo direktnu borbu sa Olimpijom za plasman u plej-of. Nadam se da su ljudi, koji su o tome odlučivali, svesni tog rizika i da će sudije moći da se izdignu iznad toga", rekao je Vujošević, koji je ovog četvrtka komentarisao i odlazak Luke Bogdanovića iz kluba i izneo određene zamerke njegovom agentu Mišku Ražnatoviću.

Na pitanje da li unapred izražavanjem takvog stava stvara pretpostavku za eventualnu "odmazdu" na samoj utakmici, Vujošević je rekao...

"Delegat i sudije bi trebalo da se bave samo regularnošću takmičenja, što znači da svaka utakmica mora da bude regularna, naročito kako se takmičenje bliži kraju. Ja ih u tom smislu pozivam da poštuju kriterijum, a ako će neko na to da reaguje iz sujete, onda je to loša stvar", odgovorio je Vujošević, koji je u uvodnoj reči nagovestio da je tokom nedelje bilo personalnih problema na treninzima, ali...

"Nisam spreman da ulazim u detalje, ovako javno", rekao je, posle čega su novinari insistirali da kaže nešto više o zdravstvenom stanju ekipe.

Trener šampiona bio je konkretan samo u najavi da će Milenko Tepić, jedini igrač koji nije bio u sastavu na prethodnoj utakmici protiv Igokee (leđa), igrati u subotu.

Seriju od šest pobeda crno-beli započeli su protiv Solnoka i ona se vremenski poklapa sa početkom drugog kruga takmičenja u ABA ligi. Partizan je u prvom delu sezone nadigrao MZT u Pioniru, ali se šampion Makedonije u međuvremenu pojačao Predragom Samardžiskim i Stefanom Sinovecom.

EDO MURIĆ


"U Skoplju nikad nije lako igrati, jer oni imaju vatrene navijače i sigurno nas čeka puna dvorana. Tako je, uostalom, na svakom našem gostovanju u ABA ligi. Na nama je da ne kiksiramo i da učinimo sve da produžimo naš aktuelni niz pobeda", rekao je oporavljeni košarkaš Partizana.

Inače, Murić je jedan od igrača koji bi, u nekim taktičkim varijantama, mogao da se spušta na "četvorku", sada kada je Luka Bogdanović otišao.

Nije MZT ove sezone menjao samo igrače, već i trenere. Posao je započeo Zmago Sagadin, nastavio Boban Mitev, da bi Aleksandar Jončevski postao treći šef struke za pola godine.

"Možda iz velike ambicije, MZT nije imao dovoljno strpljenja da sačeka rezultate, ali imaju odličan potencijal i siguran sam da će ga protiv nas u potpunosti iskazati. Još u staroj Jugoslaviji su naša gostovanja u Skoplju, kako protiv MZT, tako i protiv Rabotničkog, bila sportski praznici, ali uz veoma izražen rivalitet", rekao je Vujošević i dodao:

"Za nas je utakmica značajna, jer branimo četvrtu poziciju na tabeli. Jako respektujem MZT, ali verujem ekipu koju vodim i svest igrača o važnosti utakmice. Daleko od toga da bismo pobedom obezbedili plasman u plej-of, ali cilj nam je da poziciju na kojoj se nalazimo ne dovodimo u pitanje, više nego što je sada slučaj".

Na kraju, ironično, prokomentarisao je...

"Evo, pošto smo dobro i redovno plaćeni, daćemo maksimum da pobedimo... Ironičan sam, uradićemo to pre svega iz obaveze prema publici i sebi samima".

Na tabeli ABA lige, posle 19 kola, Crvena zvezda ima skor 19-0, Budućnost 15-4, Cedevita 13-6, Partizan 12-7, Olimpija 10-9, Zadar 10-9, Krka 9-10, Solnok 9-10, Cibona 9-10, Metalac 8-11, Mega 7-12, MZT 6-13, Igokea 5-14, Levski 1-18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC