• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA Ol-star: Treneri izabrali (sporne) zamene!

Autor mondo.rs

Mnogi se neće složiti sa rezultatima glasanja, u kojem su treneri izabrali rezerve za timova Istoka i Zapada. I dalje je jedno mesto upražnjeno, možda i dva.

Navijači su svoje rekli!

Zapad, Blejk Grifin (LA Klipers), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Mark Gasol (Memfis), pobednik glasanja Stefen Kari (Golden Stejt) i nesuđeni starter, teško povređeni Kobi Brajant (L. A. Lejkers). Istok, Džon Vol (Vašington), Kajl Lauri (Toronto), Karmelo Entoni (Njujork), Lebron Džejms (Klivlend) i Pau Gasol (Čikago).

Na potezu su bili treneri...

Oni su izabrali ostale učesnike Ol-star vikenda, koji će ove sezone biti odigran u dvorani Njujork Niksa. Treneri, međutim, nisu imali pravo da izaberu i ko će učestvovati umesto povređenog Brajanta, već će to odlučiti komesar NBA lige Adam Silver.


Dakle, trojica košarkaša Atlante Hoksa uspeli su da uđu u 12 predstavnika Istoka, pre svega zbog dobrih timskih igara ove sezone. To su Al Horford, Pol Milsap i Džef Tig. Mesta nije bilo za Kajla Korvera. Atlanta je u seriji od 17 pobeda i sa skorom 38-8 zauzima drugo mesto u ligi, iza Golden Stejta.

"Cela naša petorka zaslužuje da bude tamo", rekao je Tig, kada su rezultati postali zvanični.

Istok upotpunjavaju Kajri Irving, iz Klivlend Kavalirsa, prošlogodišnji MVP Ol-stara, kao i debitant Džimi Batler iz Čikago Bulsa, a tu su i neizostavni članovi šampionske generacije Majami Hita, Kris Boš i Dvejn Vejd.

Zapad?

Uprkos tome što su povređeni počeli sezonu i to platili izostankom iz startne petorke Zapadne konferencije, tandem Oklahoma Siti Tandera, Kevin Durent/Rasel Vestbruk očekivano je ušao u ekipu, ali tandem Portland Trejlblejersa je zato prepolovljen. Igraće samo Lamarkus Oldridž, ne i Damijan Lilard.

Pored njih, 15. februara u "Medison Skver Gardenu", nastupiće još Džejms Harden iz Hjustona, Klej Tompson iz Golden Stejta, Tim Dankan iz San Antonija i Kris Pol iz L. A. Klipersa.

Treneri su morali da glasaju po ključu: najmanje dva beka i najmanje tri igrača na krilnim i centarskim pozicijama, a ostavljena su im i dva slobodna izbora, bez obzira na poziciju u timu. Nije bilo moguće glasati za igrače iz svog sastava.

Kada komesar Silver bude odredio poslednjeg, 24. učesnika Ol-stara, trener trenutno vodećeg tima NBA lige Golden Stejt Voriorsa, samim tim i Zapada, Stiv Ker, doneće odluku ko će početi meč na Brajantovoj poziciji.

Trener Istoka biće Majk Badenholzer iz Atlante. On će voditi trio svojih igrača. Hoksi nisu imali trojicu predstavnika na Ol-staru od 1980. godine, kada su igrali Džon Dru, Edi Džonson i Dan Raundfild.

Pretpostavke su da će Silver za upražnjeno mesto na Zapadu izabrati Lilarda, a da će Korver, četvrti igrač Atlante, koji je morao u čekaonicu, upasti u tim ukoliko već potrošeni Vejd odluči da ne nastupi na 11. uzastopnom Ol-staru.

Od zvezda koje su "izvisile" ove sezone, tu je Demarkus Kazins iz Sakramenta (23,8 poena, 12,3 skoka po meču), koji i dalje čeka da se Dankan povuče, a zanimljivo da nema nijednog igrača Dalas Meveriksa na večeri svih zvezda. Pomenuli smo Dankana, njemu će ovo biti 15. nastup na Ol-staru, prema čemu će se izjednačiti na trećem mestu večne liste, gde su Šakil O'Nil i Kevin Garnet. Brajant (17) je imao šansu da se približi na nastup iza legendarnog Karima Abdula-Džabara (19), koga će verovatno sada teško neko stići, jer je pitanje da li će se Brajant oporaviti i od ove teške povrede i da li će biti izglasan sledeće sezone. I one tamo...


Durent će sa klupe dobiti priliku da popravi svoj impresivan rekord na Ol-star mečevima. Niko u istoriji nema njegov prosek poena po meču, 30,6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC