• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobi: Pionir je Pionir! Dženkins: Danga, bravo

Autor mondo.rs

"Samo je izgledalo lako", rekao je najbolji strelac Zvezde u velikoj partiji protiv Albe. Slavljenik Cirbes dočekao trijumf u Top 16.

 Bobi: Pionir je Pionir! Dženkins: Danga, bravo Izvor: MN PRESS

Pritisnuti uz zid, prinuđeni da pobede da bi zadržali šansu za plasman u četvrtfinale, košarkaši Crvene zvezde Telekom reagovali su na pravi način i upisali prvi trijumf u Top 16 fazi.

Osveženi pobedom nad Budućnošću u Podgorici, utakmicu sa Albom odigrali su sa ogromnom energijom, koncentrisano i nisu protivniku ostavili ni promil šanse da slavi. "Pionir" je pevao jednu pesmu od početka do kraja, a na terenu je dominantan bio samo jedan tim. Takođe od početka, do kraja.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Boban Marjanović. MVP prve faze Evrolige završio je utakmicu sa 17 poena, 12 skokova, indeksom korisnosti 28.

"Stvarno bitna utakmica za nas i super je igrati pred ovakvim navijačima. Alba je izvanredan tim, a mi smo pokazali da smo ostali tim i da dižemo našu formu više i više. Naučili smo neke stvari na našim greškama. I to je dobro", rekao je posle utakmice u svlačionici.

Sa strane je izgledalo lako. Tim koji je u prethodna četiri kola pobedio Barselonu i Galatasaraj nije imao šansu da preuzme inicijativu i uhvati rezultatski priključak.

"Nije bilo toliko lako na terenu koliko je možda izgledalo. Atletski su jako snažan tim, odlično trče, odlično se bore, imaju dobrog trenera i možda je delovalo lako, ali taj utisak vara. Na terenu je drugačije".

NAJDRAŽI ROĐENDAN


Zvezdin centar Maik Cirbes proslavio je pobedom nad Albom 25. rođendan. Kaže da nije dobio lepši poklon.

"Najdraži rođendan, definitivno. Ovo mi je i prva pobeda u Top 16 fazi u karijeri i jako sam srećan zbog toga, takođe. Osećaj je zaista fantastičan", rekao je Nemac koji je prethodne dve sezone igrao Evroligu u dresu Bamberga.

Pred 5.907 gledalaca, prema zvaničnom podatku, dokazano je koliko veliku prednost domaćeg terena donosi hala Pionir, u koju se Zvezda prinudno preselila samo na jednu utakmicu.

"Pionir je Pionir. Ovde su navijači mnogo bliži. Nije loša ni Arena, mislim da je Pionir trenutno bolji, ali mi smo sportisti i naše je da se naviknemo na svaki ambijent", podvukao je Marjanović.

Drugi najbolji strelac Zvezde bio je Čarls Dženkins.

Amerikanac je postigao 12 poena i uz Marjanovića i Vilijamsa (7p, 10as) proveo najviše vremena na parketu - 25 minuta.

"Ovo je jako važno. Znamo koje timove su pobedili, znamo za probleme sa kojima smo se suočili u prve dve utakmice... Bilo je jako važno da pobedimo. Danga (Dangubić) je uradio sjajnu stvar, sjajno je počeo utakmicu, uneo energiju i mi ostali smo samo nastavili. Bilo je jako važno. Ogromna injekcija samopouzdanja za sve nas", rekao je Dženkins u razgovoru sa novinarima.

U čemu je bila ključna razlika u odnosu na prethodne evroligaške utakmice? U četvrtak uveče, Zvezda nije pala ni u jednom trenutku.

"Naš posao je da igramo čvrsto, da podržimo jedni druge i da igramo svoju igru. Odbranom činimo da se drugi timovi osećaju neprijatno na terenu. Pritisak na lopti koji smo večeras vršili terao ih je da ubrzaju više nego što su planirali, a tako smo ih uveli i u problem sa izgubljenim loptama. Tako mi igramo", dodao je.

Još jednom je potvrdio da ulazi u formu kojom je prošle sezone "zaradio" još jednu godinu ugovora. Izgledalo je da uživa na terenu.

"Samopouzdanje koje imam dolazi samo od ljudi iz ove svlačionice. To počinje od trenera, do saigrača. Znam da me podržavaju, ovde sam godinu, a oni mi veruju i kada je tako - pre ili kasnije će se dobre stvari dogoditi. Znam da je tako".

Da li se sada može govoriti o borbi za Top 8?

"Evroliga je, neću se 'upecati' da pričam o tome. Sledeća utakmica je protiv Solnoka, pa onda protiv Žalgirisa. Ako igramo kao večeras - to je moguće. Sada smo pritisnuti uz zid. Znamo šta možemo da uradimo, znamo svoju snagu", dodao je Dženkins.

Naredni meč, u kome će pokušati da skor u ABA ligi zaokruže na 20-0, Crvena zvezda Telekom igraće u nedelju protiv Solnoka, od 19.00, opet u Pioniru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC