• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Konačno Pionir, ta akustika, atmosfera, buka..."

Autor mondo.rs

Kapiten košarkaša Crvene zvezde nedvosmisleno je priznao da ekipi više odgovara kada se igra u "Pioniru", nego u "Areni". Ali, svima je jasno da se budžet kluba u velikoj meri puni i iz prodaje ulaznica...

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović kazao je da je presrećan što je njegova ekipa protiv Albe pokazala svoj stari karakter i ocenio da tim može da parira svakom kada ekipa igra svoju igru.

"Mi kada igramo svoju igru, koju smo igrali u prvom delu Evrolige i koju nismo pokazali u Top 16, ne ležimo nijednom protivniku. To je agresivna igra sa mnogo trčanja i energije, a protiv Albe se pokazalo da je upravo to ono što nam je falilo na nekim prethodnim mečevima da zabeležimo i bolji rezultat", rekao je Mitrović.

Zvezda je u četvrtak uveče pobedila Albu rezultatom 86:69 u petom kolu Top 16 faze Evrolige i tako ostvarila svoj prvi trijumf u toj fazi takmičenja.

"Ja sam bio malo nervozan zbog ličnih grešaka zbog kojih sam morao da izađem. Neke od njih sam nepotrebno pravio, ali bitno je ono što se dešavalo na terenu i zbog toga sam presrećan. Sve ostalo pada u zaborav", rekao je mladi Novosađanin.

Zvezda je Albu pobedila u Pioniru, iako je većinu mečeva igrala u Areni. Mitrović je ocenio da igranje u svakoj hali ima svoje draži.

"Konačno smo se vratili u Pionir u Evroligi. Pionir je Zvezdina kuća i ta akustika, atmosfera i buka koja se pravi u Pioniru je zaista nešto što se ne viđa svaki dan. Sa druge strane, izaći u Arenu pred 20.000 ljudi je nešto posebno. Najvažnije je da se ređaju pobede, sve ostalo je manje bitno", rekao je Mitrović.

Kapiten Zvezde kazao je da se ništa nije promenilo što se tiče šansi tima za plasman u četvrtfinale.

"Šanse sada su nam iste kao i pre početka Top 16. Samo je poraz protiv Galatasaraja bio neočekivan, a u ostala tri meča (Real Madrid, Makabi, Barselona) nismo imali stvarno velike šanse za pobedu. Čekaju nas utakmice sa Žalgirisom i Panatinaikosom i sa te dve eventualne pobede bismo se vratili u igru", rekao je Mitrović.

Zvezda u nedelju dočekuje Solnok u 20. kolu Jadranske lige, takmičenja u kome je Zvezda prva sa 19 pobeda.

"Ponavljam po 300. put – Jadranska liga nam je prioritet. Hoćemo da nastavimo taj pobednički niz i da prenesemo u to takmičenje iskustvo stečeno u Evroligi. Neće biti nimalo lako, jer se posle ovakvih mečeva u Evroligi mnogo potrošimo. Ali, najvažnije je da se konsolidujemo i da nastavimo da pobeđujemo", rekao je Mitrović.



Zvezda je tri dana posle poraza u Barseloni savladala Budućnost u Podgorici košem "iz odbojke" pet sekundi pre kraja, a Mitrović je ocenio da je ekipa ponovo pokazala svoj pobednički karakter.

"Eventualni poraz u Podgorici posle poraza u Barseloni je mogoa da ostavi mnogo veće posledice od samog gubitka dva boda. Mnogo je bitno i što smo pobedili na onakav način, jer smo pokazali da nam ne fali pobedničkog duha. Sada smo to preneli na Evroligu. Najbitnije je da igramo dobro, ali je bitno i to što smo pokazali da možemo da pobedimo i kada ne igramo dobro, jer to pokazuje pobednički mentalitet", rekao je Mitrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC